Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portugalia începe campania de vaccinare cu al doilea booster

eastweststream.com
vaccin Variola

Portugalia va începe o campanie de vaccinare a populaţiei sale cu doze booster împotriva COVID-19 în data de 7 septembrie, concomitent cu vaccinările împotriva gripei sezoniere, în contextul unei creşteri anticipate a numărului de infectări în perioada următoare, a anunţat vineri directorul Autorităţii Naţionale de Sănătate (DGS) din această ţară, relatează Reuters și Agerpres.

Cele două vaccinuri care vor fi administrate ca doze booster în cadrul acestei campanii sunt produse de Pfizer-BioNTech şi Moderna. Serurile originale ale celor două companii farmaceutice au fost actualizate pentru a oferi protecţie şi împotriva noilor variante ale virusului SARS-CoV-2 şi au fost aprobate joi de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Aceste vaccinuri bivalente combat varianta de Omicron BA.1, precum şi tulpina originală a noului coronavirus, detectată prima dată în China la sfârşitul anului 2019.

"În viitorul sezon de toamnă-iarnă, oamenii ar trebui să se protejeze de formele severe de COVID-19 şi de gripă. Campania de vaccinare va începe pe 7 septembrie", a declarat directoarea DGS, Graca Freitas.

Prioritate la vaccinare vor avea persoanele de peste 80 de ani şi cele cu probleme medicale preexistente, a adăugat ea.

Ambele vaccinuri - boosterul anti-COVID-19 şi vaccinul antigripal - vor fi administrate în acelaşi timp, câte unul în fiecare braţ. Această campanie de vaccinare se va desfăşura până pe 17 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.