Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portugalia nu va mai fi paradisul fiscal al criptomonedelor, deoarece statul anunță taxe pentru câștiguri

cryptoslate.com
criptomonede portugalia bitcoin

Spre supărarea multor solicitanți ai Vizei de Aur, ministrul portughez de finanțe Fernando Medina a confirmat că țara sa va începe să taxeze criptomonede, dar nu s-a angajat la o dată.

Mișcarea de a începe taxarea cripto a fost secundată vineri de secretarul de stat pentru afaceri fiscale António Mendonça Mendes, potrivit Sapo, un agent de știri local, conform cointelegraph.com.

Cu toate acestea, nu există încă o dată în vigoare pentru începerea taxei sau o cotă stabilită. Acesta va fi perceput pentru câștigurile din investiții realizate din criptomonede precum bitcoin ( BTC ), cea mai mare criptomonedă după capitalizarea pieței. Acest lucru ar inversa legea fiscală care a fost stabilită în 2016, care prevedea că, deoarece cripto nu este mijloc legal, câștigurile nu pot fi impozitate.

Medina a declarat, într-o sesiune de lucru în parlament, că rațiunea sa pentru impozit a venit prin compararea Portugaliei cu țări care „au deja sisteme” în vigoare. În plus, Sapo a raportat că Medina a remarcat că nu are sens ca un activ care creează câștiguri de capital să nu fie impozitat. El a spus:

„Nu pot exista lacune care să facă să existe câștiguri de capital în legătură cu tranzacția de active care nu au impozit.”

Se pare că Medina nu va impune o rată înăbușitoare de impozitare a câștigurilor cripto. El a explicat că este important să se creeze și să se implementeze un sistem care să facă fiscalitatea „adecvată”, dar care să nu „termine prin a reduce veniturile la zero, ceea ce este contrar, de fapt, obiectivului pentru care există”.

La sesiunea de lucru parlamentară, Mendes a spus că impozitarea criptomonedei este mai complicată decât majoritatea celorlalte active, deoarece „nu există o definiție universală a criptomonedelor și a activelor cripto”. El a continuat declarând:

„Evaluăm ce reglementări [se potrivesc] cu această chestiune [...] astfel încât să putem prezenta nu o inițiativă legislativă care să apară pe prima pagină a unui ziar, ci o inițiativă legislativă care servește cu adevărat țara în toate dimensiunile ei.”

Până acum, Portugalia a fost văzută ca un paradis fiscal cripto care oferă o viză de rezidență permanentă cunoscută sub numele de Viza de Aur, deoarece oferă deținătorilor scutiri fiscale speciale și o cale către cetățenie. Programul Golden Visa a fost lansat ca mijloc de atragere a investitorilor străini. Observatorul din industrie Anthony Sassano a văzut partea amuzantă:

În februarie, un emigrant în Portugalia a lăudat națiunea iberică de vest pentru rata de adoptare a cripto-ului în rândul comercianților și chiar a sugerat că Bitcoin ar putea deveni mijloc legal acolo într-o zi într-un interviu acordat Cointelegraph. Cu toate acestea, s-ar putea să aibă multe de gândit acum că legea fiscală privind cripto-ul este setat să fie inversată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.