Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portul Constanţa: Peste 25.000 de articole de birotică şi jucării din China, contrafăcute şi nedeclarate - reţinute

https://www.arenait.net/2017/12/20/inseamna-fabricat-china.html
Made in China

Poliţiştii de frontieră, în colaborare cu lucrători vamali, au descoperit, într-un terminal de containere din zona de sud a Portului Constanţa, 25.300 de articole de birotică şi jucării expediate din China pentru o firmă din Bucureşti, susceptibile a fi contrafăcute sau nedeclarate în documentele de transport, informează Garda de Coastă, într-un comunicat remis miercuri Agerpres.

Potrivit sursei citate, în urma unui control efectuat marţi, de poliţiştii Gărzii de Coastă şi agenţii vamali, la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, au fost descoperite 8.880 articole de birotică şi jucării, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Totodată, au fost identificate 16.500 bunuri (banda adezivă), care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.

Cele 25.300 de articole de mărfuri ce contravin codului vamal al UE, cu o valoare totală de piaţă de aproximativ 184.000 lei, au fost reţinute, iar poliţiştii fac cercetări pentru folosirea de acte nereale faţă de autoritatea vamală şi punerea în circulaţie a unor mărfuri ce prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.