Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portul Galați va fi modernizat cu fonduri europene, iar navele vor acosta la cheu indiferent de nivelul Dunării

exploremag.ro
galati

Portul Galați va fi modernizat cu fonduri europene, iar navele vor acosta la cheu indiferent de nivelul Dunării. Investiția va fi de peste 25 de milioane de lei, în baza unui contract semnat miercuri de autoritățile locale și de reprezentanții Guvernului, anunță MEDIAFAX.

Autoritățile doresc să modernizeze portul Galați astfel încât navele să poată acosta direct la cheu indiferent de nivelul Dunării. Contractul pentru proiectul Lucrări de infrastructură portuară Cheu Dana 32 Port Docuri Galați a fost semnat miercuri de directorul Administrației Porturilor Dunării Maritime, Alexandru Șerban, și de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Modernizarea are loc în contextul în care reprezentanții Administrației Porturilor Dunării Maritime se așteaptă la o creștere substanțială a atractivității Portului Galați și implicit la o creștere economică rezultată din utilizarea acestuia de numeroși agenți economici.

Citește și: VIDEO - Scriitorul Mircea Dinescu îi răspunde lui CTP, acest 'împărat în trening': 'Poate că i-aș fi plâns de milă'

„Obiectivul general al proiectului îl constituie modernizarea și dezvoltarea portului Galați situat pe Rețeaua Trans-Europeană de Transport Centrală în scopul asigurării acostării directe a navelor la cheu indiferent de nivelul Dunării. Este nevoie de a oferi posibilități de operare rapidă fără operațiuni suplimentare. Astfel, portul va fi din ce în ce mai atractiv, ne propunem să ajungem până la un nivel anual al capacității de încărcare și descărcare ale mărfurilor de 173.817 de tone”, a explicat, pentru MEDIAFAX, directorul APDM Galați, Alexandru Șerban.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 25 de milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile acordată de Comisia Europeană este de 18 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.