Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibila aderare a Ucrainei la NATO pune pe jar Kremlinul: 'A fost unul dintre motivele operațiunii militare speciale'

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Moscova monitorizează îndeaproape situaţia din jurul aderării Kievului la NATO, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov reporterilor, amintind că aspiraţia Ucrainei de a adera la alianţă a fost unul dintre motivele operaţiunii militare speciale, notează TASS.

"Urmărim această decizie foarte îndeaproape. Și ne amintim că orientarea Ucrainei la NATO și confirmarea viitoarei aderări a Ucrainei la NATO a fost unul dintre motivele operațiunii militare speciale", a subliniat el.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a atras atenția și asupra faptului că țările NATO au manifestat reacții diferite la declarația Kievului. "Sunt țări acolo care susțin această opțiune de aderare accelerată, sunt țări care nu. În orice caz, toată lumea se referă la regula consensului", a comentat Peskov asupra situației.

Vinerea trecută, președintele ucrainean Vladimir Zelensky a semnat o cerere pentru ca țara să adere la NATO pe o bază accelerată. Secretarul general al organizației, Jens Stoltenberg, nu a răspuns la o întrebare directă a reporterilor despre dacă alianța este pregătită să ia în considerare o astfel de cerere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.