Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibilă lovitură de stat în Zimbabwe. Armata a blocat capitala și a ocupat poziții strategice în oraș. Partidul președintelui vorbește de trădare

twitter.com
tancuri Zimbabwe

Posibilă tentativă de lovitură de stat în dezvoltare în Zimbabwe. Trupe ale armatei au ocupat poziții în Capitala Harare după demiterea intempestivă a vicepreședintelui Emmerson Mnangagwa.

Klaus Iohannis 'rămâne' fără purtătoare de cuvânt: Vestea MINUNATĂ primită de Mădălina Dobrovolschi

Președintele Robert Mugabe și-a acuzat vicepreședintele că complotează pentru preluarea puterii în mod ilegitim și ilegal. Demiterea vicepreședintelui a creat însă o puternică instabilitate în fosta colonie britanică condusă cu mână de fier de zeci de ani de Robert Mugabe în vârstă de 93 de ani. Agenția de știri Reuters citează martori care au văzut mai multe vehicule blindate care se îndreaptă spre complexul prezidențial al Gărzii Prezidențiale, care găzduiește trupe care îl protejează pe președintele Robert Mugabe.

Șeful armatei avertizase încă de zilele că armata nu va sta deoparte dacă lucrurile nu revin la normal. Totul se întâmplă la o zi după ce șeful forțelor armate, generalul Constantino Chiwenga, a declarat că este pregătit să "intervină" pentru a pune capăt epurărilor la care sunt supuși suporterii vicepreședintelui demis. Deja media locale vorbesc de o lovitură de stat în desfășurare.

Demiterea vicepreședintelui Emmerson Mnangagwa a fost văzută de personalități interne și externe ca un prim pas pentru a pregăti terenul pentru ca Mugabe să predea puterea soției sale, Grace. Partidul de guvernământ Zanu-PF a descris acțiunile șefului forțelor armate drept "comportament trădător".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.