Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopii catolici ucraineni au anunțat o lună de post şi rugăciune pentru pace

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam rugaciune ruga

Post şi rugăciune, ''arme'' de reconciliere în fața escaladării războiului din Ucraina. Episcopii catolici de rit latin din Ucraina anunță o lună de rugăciune pentru pace în țara aflată sub bombe. Maratonul de rugăciune din ''luna dedicată Mariei, Regina Rozariului'' începe astăzi, în prima zi a lunii octombrie, aşa cum subliniază prelații într-o notă a Conferinței Episcopale locale, relatează AVVENIRE citat de Rador

Episcopii invită fiecare comunitate parohială și fiecare familie să citească ''Rozariul (împreună sau individual) cu gândul la ''pacea naţiunii noastre'' şi să facă din ''fiecare vineri din luna octombrie'' o zi de abstinență în care să consume doar ''pâine și apă'', însoţind mesele frugale de ''aceeași intenție de pace''. Biserica din Ucraina consideră că comunitatea eclezială se confruntă cu o adevărată ''luptă spirituală''.

Potrivit pastorilor catolici, ''escaladarea militară din aceste zile atrage atenția asupra necesității intensificării rugăciunii'', care este ''o forță pentru pace, capabilă să depășească întunericul războiului''. Episcopii propun ca ''toate persoanele care cred în Dumnezeu și toţi oamenii de bunăvoință'' să se alăture rugăciunii și postului și să mulțumească comunităților catolice din țară pentru ''perseverența în rugăciune''și pentru ''serviciul de caritate adus poporului'' atacat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.