Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poşta austriacă a fost amendată cu 18 milioane de euro pentru că a creat o bază de date cu privire la opiniile politice prezumtive ale clienților săi

amenda

Poşta austriacă a fost condamnată la plata unei amenzi de 18 milioane de euro pentru că a creat o bază de date cu privire la opiniile politice prezumtive ale clienţilor săi, a informat marţi Ministerul Justiţiei, potrivit AFP, anunță AGERPRES.

Poşta austriacă (Oesterreichische Post) a anunţat în ianuarie că va şterge baza de date cuprinzând informaţiile de natură politică despre clienţii săi, după ce a fost comparată cu Facebook de către activiştii pentru apărarea vieţii private.

Autoritatea austriacă de protecţie a datelor (DSB) a dictat o sancţiune administrativă de 18 milioane de euro după ce a descoperit că Poşta încălca reglementările privind protecţia datelor, a informat Ministerul Justiţiei, într-un comunicat de presă.

Citește și: Florin Cîțu după ce a picat votul din Parlament: ‘A fost un vot politic’ .

Oesterreichische Post, companie cotată la bursă, dar controlată de statul austriac, va face recurs la această decizie.

Site-ul de investigaţii Addendum a dezvăluit că Poşta stabilea presupusele afinităţi politice ale clienţilor săi pentru a vinde aceste informaţii unor partide politice. Dezvăluirea a declanşat o vie controversă în Austria, într-un context de îngrijorare legată de protecţia datelor personale.

Compania poştală a recunoscut această practică de lungă durată, dar a explicat că nu este una ilegală întrucât este vorba despre un calcul al probabilităţilor, care nu dezvăluie 'comportamentul (electoral) efectiv al persoanelor'.

Investigaţia realizată de Addendum a relevat că Poşta austriacă a vândut informaţii despre numele, vârsta, adresa şi sexul a circa 3 milioane de persoane, adică peste o treime din populaţia ţării. În cazul a 2,2 milioane de clienţi, aceste date includeau şi afinitatea politică presupusă.

Această activitate aduce companiei 200 milioane de euro pe an.

Poşta îşi va continua însă celelalte activităţi de marketing ţintit.

Citește și: Klaus Iohannis anunță! ‘Doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european’

Mai multe organizaţii civice i-au îndemnat pe clienţii Poştei să depună plângeri, subliniind că aceasta a încălcat regulamentul european privind protecţia vieţii private şi făcând o paralelă cu o serie de scandaluri legate de acest subiect care au afectat Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.