Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poşta Română a reciclat 55 de tone de echipamente IT&C, aparatură electrică şi electronică

Potrivit sursei citate, în topul sucursalelor s-a înscris şi Timişoara, prin cele peste zece tone de DEE-uri predate societăţilor de reciclare, urmată de Sucursala Constanţa, unde au fost colectate şi predate, spre valorificare, aproape şapte tone de DEE-uri.

Topul predării deşeurilor IT&C a fost completat de Sucursala Braşov, unde au fost direcţionate spre circuitele de valorificare aproape şapte tone, de Sucursala Servicii Servicii Expres cu o tonă DEE-uri, dar şi de Sucursala Craiova, care a predat societăţilor procesatoare 1,5 tone de deşeuri electronice.

Această acţiune face parte din programul multianual de management în care Poşta Română are asumată atingerea unor ţinte privind îndeplinirea criteriilor de protejare a mediului.

Potrivit auditului de specialitate, Poşta Română a redus, în anul 2021, consumul energiei electrice cu 0,17 kWh/angajat/zi, faţă de anul 2020, de la 1,42 kWh/angajat/zi, la 1,25 kWh/angajat/zi, ţinta asumată de companie de 1 kWh/angajat/zi fiind, încă, neîndeplinită.

"Pe lângă efectele pozitive pentru protecţia mediului, prin reciclarea acestor cantităţi importante de aparatură electronică, Poşta Română a intrat pe un trend pozitiv privind impactul reducerii consumului de energie electrică la nivelul întregii reţele operaţionale. Spunem acest lucru mai ales că, în ultimii doi ani, la nivelul oficiilor poştale, am desfăşurat un important proiect de dotare cu echipamente IT de ultimă generaţie, care îndeplineşte cerinţele UE de protecţie a mediului, cu un consum de energie mult diminuat faţă de aparatura predată reciclării", a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Poşta Română este cel mai mare operator naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării (93,52%), şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Compania deţine o reţea de peste 5.600 de subunităţi poştale la nivel naţional şi distribuie, săptămânal, mai mult de 11 milioane de trimiteri poştale. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române, iar peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.