Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Postul Crăciunului în secolul XXI: Tineretul ar trebui să țină post de la rețelele de socializare

realitatea.net
facebook interzis

A posti nu înseamnă doar să ne abţinem de la mâncare, ci şi de la Facebook. Este recomandarea preoţilor, care spun că este extrem de important să uităm de reţelele de socializare măcar până la Crăciun. O misiune aproape imposibilă pentru români. Majoritatea spun că pot trăi fără Facebook dacă există Instagram, notează Observator.tv

A renunţa de tot la internet, în epoca tehnologiei, pare o misiune imposibilă pentru majoritatea tinerilor. În medie, un posesor de smartphone petrece mai bine de 4 ore pe zi cu ochii în ecran, de două ori mai mult decât recomandă specialiştii. Un obicei la care ar trebui să renunţăm, spun preoţii, măcar în perioada postului.

Preot JEAN ION, paroh la biserica Sfântul Vasile din Constanța: Tineretul ar trebui să țină post de la rețelele de socializare, ne răpesc destul de mult timp din viața noastră. Și eu am o rețea de socializare, și personală, și a parohiei, însă caut în această perioadă doar să dau informații ce țin de post.

Vești de la Casa Albă înaintea procedurii de destituire - Care este starea de sănătate a lui Donald Trump

Decalogul postului modern înseamnă, în primul rând, respectarea celor zece porunci religioase. Este extrem de important să fim atenţi şi la temele pe care le abordăm în discuţii. Bârfa, spre exemplu, alimentează alte păcate.

Reporter: Televizor, bârfă, mai puțin?

Preot Jean Ion: Aproape deloc în perioada asta. Trebuie să le lăsăm acolo unde sunt, noi să ne apropiem mai mult de Dumnezeu prin rugăciune, prin fapte bune.

Iar timpul petrecut pe reţelele de socializare ar putea fi înlocuit cu o carte, spun slujitorii Domnului.

Aşa se face că pentru unii, mai uşor de ţinut post va fi din punct de vedere alimentar. Anul acesta, din cele 40 de zile de post, 15 sunt cu dezlegări la peşte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.