Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Postul de televiziune Channel 4 este scos la vânzare de Guvernul britanic: este vulnerabil la pieţele de publicitate instabile

televizor televiziune

Guvernul britanic vrea să vândă postul de televiziune Channel 4, care este deţinut de stat dar care se finanţează prin publicitate, anunţând că este deschis ofertelor, transmite Reuters, informează News.ro.

"Vom fi deschişi să primim oferte din partea celor care îşi vor exprima interesul", a declarat miercuri ministrul pentru mass-media John Whittingdale, la postul de radio LBC, întrebat dacă o companie străină ar putea cumpăra televiziunea.

Guvernul conservator a anunţat miercuri că intenţionează să vândă Channel 4, lansat în urmă cu 39 de ani, ca o alternativă faţă de BBC şi ITV, pentru a-i asigura viitorul ca televiziune de servicii publice.

Canalul finanţat prin publicitate a fost creat cu misiunea de a oferi programe mai provocatoare şi distincte pentru publicul care nu este atras de televiziunile tradiţionale.

În loc să-şi facă propriile programe, Channel 4 le-a comandat de la companii de producţie noi, ajutând la stabilirea sectorului de producţie TV independent din Marea Britanie.

Channel 4, care găzduieşte un program zilnic de ştiri emblematic, comedii precum ”The Inbetweeners” şi drame precum ”It's a Sin”, a pus sub semnul întrebării raţionamentul guvernului pentru vânzarea companiei, spunând că din punct de vedere financiar are ”o stare de sănătate deplină” şi că îşi îndeplineşte mandatul.

Dar guvernul a declarat că Channel 4 este vulnerabil la pieţele de publicitate instabile, iar o mutare în proprietatea privată, cu un mandat modificat, ar putea ajuta la protejarea viitorului său. De asemenea, a declarat că se va consulta cu privire la alinierea reglementării serviciilor video la cerere, cum ar fi Netflix şi Amazon Prime, în concordanţă cu cele referitoare la televiziuni precum BBC, ITV şi Sky, de exemplu, în mod imparţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.