Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte crâncene pentru OUG privind amnistia și grațierea - postul ministrului Justiției atârnă de o semnătură! Șicane între Dragnea și Tudorel Toader / SURSE

Inquam Photos / Adriana Neagoe
Tudorel Toader

Lupte crâncene pe Ordonanța privind amnistia și grațierea - postul de ministru al Justiției al lui Tudorel Toader depinde de semnătura pe OUG. Surse politice au declarat pentru HotNews că Liviu Dragnea face presiuni ca Toader să-și pună semnătura pe document, lucru pe care, în acest moment, ministrul Justiției nu vrea să-l facă.

Planul ar fi, susțin aceleași surse, ca, în cel mult două săptămâni, să fie dată o ordonanță de Guvern care să modifice mai multe acte normative din domeniul Justiției, în care însă să se strecoare și prevederile referitoare la amnistie și grațiere.

Liberalii vin cu acuzații grave la adresa ALDE și a lui Tăriceanu: PSD și ALDE fură absolut orice

În cazul în care ministrul Justiției refuză, PSD îi va retrage sprijinul politic lui Tudorel Toader, în ședința CEx afirmă aceleași surse.  În locul lui Toader, social-democrații l-ar pregăti pentru postul de ministru al Justiției pe Eugen Nicolicea care ar fi dispus să semneze OUG privind amnistia și grațierea.
Social-democrații au luat în calcul și varianta inițierii unei OUG de către Secretariatul General Guvernului, prin nou-numitul Toni Greblă, însă partenerii de guvernare de opun.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.