DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Povestea lui Ludovic Orban și a câinelui Toby

Toby

Toby este un cățel care a crescut în curtea sediului PNL, din Modrogan. Multă vreme, Toby era un obișnuit al locului, iar în zilele lungi petrecute în așteptarea ședințelor de partid, Toby era atracția principală. Acum, Toby a devenit subiect de scandal între liderii PNL și Ludovic Orban.

Acum, Toby a devenit subiect de război politic. Fostul lider al PNL, Ludovic Orban, a semalat faptul că Toby a fost dat afară din curtea PNL și trimis către un adăpost de animale. Câinele Toby a ajuns la CJ Ilfov, tot în ”curtea PNL”, iar cei de acolo i-au găsit un loc și caută o familie pentru adopție.

”Pe mine m-ați..., dar cu Toby ce-ați avut?

În 2017 o amică m-a rugat să găsesc o soluție pentru cățelul ei, pentru că nu mai avea posibilitatea să aibă grijă de el. Acasă nu mai puteam să îl iau, pentru că aveam deja 3. Am întrebat mai mulți colegi dacă nu pot să îl adopte și, până la urmă, am decis să îi oferim „casă” lui Toby la sediul PNL, care are și o curte foarte spațioasă. Nimeni nu a avut nicio obiecție.

Toby a devenit un obișnuit al casei. Primea mâncare și atenție de la mulți liberali iubitori de animale. 5 ani de zile a fost tratat cu omenie. Nu a deranjat pe nimeni și nimeni nu a avut nicio treabă cu el. Asta până de curând.

Astăzi am aflat cu stupoare că epigonii instalați la ordin la butoanele partidului nu au mai avut loc de el și l-au alungat, ducându-l la un adăpost de căței. Cât de rău să fii, cât de insensibil ca să alungi fără niciun motiv un cățel nevinovat din locul în care s-a obișnuit să trăiască? Cum să îl duci la un adăpst de câini după ce a trăit 5 ani printre oameni? Nu au fost în stare să găsească niciun iubitor de animale care să îl adopte?

Asta a pus capac. Nici nu mai vreau să aud de ei.”, scrie Ludovic Orban.

Acum, cățelul Toby se află în grija celor de la CJ Ilfov, iar Hilde Tudora, cea care gestionează situația animalelor fără stăpân și le caută familii de adopție vine cu noi detalii, care ne arată cum ar fi speculat Ludovic Orban întreaga poveste în scop politic.

”Referitor la Toby, câinele de la PNL

Toby e bine. A ajuns în grija mea și a colegilor mei. Povestea pe scurt: zilele trecute m-a sunat cineva de la PNL și mi-a zis că Toby l-a mușcat pe paznic și m-a întrebat dacă-i pot găsi un loc în altă parte, în ideea în care eu lucrez la CJ Ilfov, iar Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov, știe toată lumea, salvează o grămadă de animale. Mi s-a spus clar că domnul Orban fusese sunat, știa de situație.

Toby a fost lăsat liber prin curte, să alerge, iar la un moment dat a venit cineva străin, el a început să latre, paznicul l-a luat să-l bage în țarc și Toby l-a mușcat.

La muncă avem câini bătrâni și cu probleme. Mai avem mulți alții internați. Luăm mereu câini de pe stradă. Din lipsă de spațiu, eu am decis să-l ducem pe Toby temporar în adăpostul Brănești. E cel mai ok adăpost public. Modern, curat, cu angajați dedicați, care iubesc enorm animalele. În paralel, am stabilit să-i facem săptămâna viitoare niște fotografii frumoase ca să-l promovăm pentru adopție. Eu și colegii mei fix cu asta ne ocupăm, facem campanii de adopție.

Ieri dimineață, m-a sunat o altă persoană, prietenă foarte bună cu domnul Orban. M-a întrebat unde e Toby, i-am dat toate detaliile, a și fost să-l vadă. Ba chiar mi-a spus că admiră munca pe care o fac, după ce i-am spus clar că-l vom promova pentru adopție pentru că locul câinilor nu e în adăposturi ori în țarcuri. Mai mult, domnul Orban a fost în dimineața asta să-l vadă pe Toby, s-a jucat puțin cu el și i-a făcut câteva poze.

Domnule Ludovic Orban, cu tot respectul, nu e cazul să facem din Toby un subiect de dezbatere politică! Minunat era să-i fi găsit familie de mult timp. A stat cinci ani într-un țarc. Găsesc eu familii minunate pentru animale, dar dumneavoastră, la notorietatea pe care o aveți?! Acum practic mai stă o perioadă scurtă tot într-un țarc.

În orice caz, Toby e un câine absolut minunat, super iubitor. Nu știu exact cum a fost episodul cu paznicul, dar probabil Toby a răspuns cu agresivitate de teamă. S-o fi speriat. Sunt sigură că-i vom găsi un cămin adevărat.”, scrie Hilde Tudora.

 

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.