Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Povestea prieteniei neobișnuite dintreo cățelușă și o coțofana. Disputa aprinsă care a captivat Australia / FOTO

instagram.com
cotofana caine

O coțofană care s-a împrietenit cu un câine a stârnit o amplă dezbatere în Australia. Pasărea face parte dintr-o specie protejată și a petrecut mult timp la casa proprietarilor câinelui înainte de a fi luată de autorități. Ulterior, acestea au acceptat să trimită pasărea înapoi la prietenul ei canin.

Pasărea a fost salvată în 2020 de un cuplu din Queensland. Atunci, era pui și ulterior s-a împrietenit cu câinele celor doi oameni. Coțofana a fost botezată Molly și a devenit celebră prin intermediul contului de Instagram al cuplului, care a prezentat relația ei cu câinele lor de companie, Peggy. Cuplul a strâns peste 800.000 de urmăritori și a lansat o carte despre prietenia dintre Peggy și Molly. De asemenea, cuplul a vândut calendare și tricouri cu imagini ale coțofenei și câinelui, potrivit BBC, conform Mediafax.

Recent, autoritățile au decis să recupereze pasărea susținând că „a fost luată din sălbăticie ilegal, fără permis, licență sau autoritate”. Decizia a stârnit o dezbatere națională și peste 150.000 de oameni au semnat o petiție pentru a cere întoarcerea acasă a lui Molly.

În dezbatere a intervenit și premierul statului australian Queensland, Steven Miles, care a îndemnat autoritățile din domeniu să acorde familiei o licență pentru a păstra pasărea.

Până la urmă, documentul a fost eliberat, iar pasărea s-a întors la casa prietenului ei din Queensland. Licența a fost acordată după ce un veterinar a stabilit că pasărea a fost bine îngrijită și că nu se mai poate întoarce în sălbăticie. Licența conține condiții stricte similare celor aplicate în cazul îngrijitorilor de animale sălbatice. Cuplul trebuie să urmeze un antrenament, să ofere dovezi ale bunăstării lui Molly și să nu obțină „nici un câștig comercial continuu” cu ajutorul păsării.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.