Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poveşti de viaţă la Maratonul Vaccinării de la Bucureşti

Inquam Photos - George Călin
Inquam maratonul vaccinarii

Maratonul poveştilor de viaţă de la Maratonul Vaccinării anti-COVID-19 care se desfăşoară la Bucureşti continuă cu mărturia lui Villiam Oaie, preşedintele sucursalei Ilfov a Asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa, potrivit romania-actualitati.ro.

El a decis să se vaccineze, convins de beneficiile acestui gest, explicate de doctorul Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", care coordonează acţiunea de la acest sfârşit de săptămână din capitală.

Villiam Oaie a lansat la rândul său un apel la vaccinare.

Villiam Oaie: Sunt conștient de faptul că acest vaccin este un act unilateral de voința, da, deci fiecare face ceea ce consideră că este bine. Eu, însă, am apreciat că este extrem de util pentru mine, pentru familie, pentru societatea în care interacţionez. Doresc să transmit şi eu un mesaj pe această cale etnicilor romi din Ilfov și nu numai, din țară, că este extrem de util să facă acest pas, este necesar ca noi toți să ne decidem, dacă nu am făcut-o până acum, să venim să ne vaccinăm. Este extrem de important pentru toată ţara și nu numai. Vedem ce se întâmplă în jurul nostru și atunci mi se pare că așa este bine, așa este util pentru sănătatea noastră și a familiilor noastre.

Aproximativ 7.300 de persoane se vaccinaseră până la prânz în cadrul Maratonului de la Bucureşti.

Noi evenimente menite să trezească interesul cetățenilor pentru vaccinare se desfășoară în toată țara în acest sfârșit de săptămână.

La București continuă a doua ediție a Maratonului vaccinării, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională. Peste 7.200 de persoane au fost vaccinate până la această oră în cadrul evenimentului.

Dintre acestea, peste 6.700 de persoane s-au imunizat cu Pfizer, iar restul cu serul Johnson and Johnson, care se administrează într-o singură doză.

O caravană a vaccinării are loc în acest sfârșit de săptămână și în județul Suceava, unde este prezent și secretarul de stat Raed Arafat. El a declarat că a dorit să se implice în acest proces pentru a le oferi cât mai multor persoane exemplul personal.

Raed Arafat: Este unica şansă pe care o avem. Vedeţi, în Marea Britanie a început din nou să crescă numărul cazurilor, mai ales cu varianta indiană. Dovezile toate arată că vaccinurile sunt eficiente și împotriva noilor variante, dar oamenii trebuie să fie vaccinaţi. Pandemia în lume încă nu s-a terminat, dar noi putem să limităm efectul ei în România prin a vaccina cât mai mulți oameni posibil şi să nu ascultăm "recomandările", între ghilimele, împotriva vaccinării care vin pe social media sau uneori chiar auzim unii care comentează la anumite emisiuni, deci, vaccinul este unica soluție pentru a preveni un nou val grav la toamnă și la iarnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.