Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

POZA ANULUI în România din timpul alegerilor prezidențiale: Ce a fost folosit pe post de urnă de vot

Inquam Photos/ Octav Ganea
vot alegeri

Preşedintele USR Vâlcea, Andrei Gheorghiu, a anunţat că reprezentanţii din Şuşani ai partidului au făcut sesizare la preşedinţii secţiilor de votare din localitate după ce au constatat că în acestea pe post de urne de vot sunt folosite butoaie din plastic colorat, potrivit Agerpres.

Gheorghiu a precizat că din punctul lor de vedere aceste urne nu sunt securizate corespunzător, reprezentanţii partidului din secţiile respective fiind sfătuiţi să facă sesizări. De altfel, pe o reţea de socializare a fost distribuită şi o poză edificatoare în acest sens, din secţia de votare din satul Râmeşti, cea mai mare din comuna Şuşani, cu 865 de votanţi pe listele permanente, până la ora 19,30 aici votând peste 36% dintre alegători.

Ciolacu a votat cu speranța unei Românii mult mai bune: 'Îmi doresc din tot sufletul să vină cât mai mulți români la vot'. Ce spune despre votul din Diaspora


Primarul din Şuşani, Gheorghe Constantinescu, a confirmat că în toate cele cinci secţii de votare din localitate sunt butoaie pe post de urne de votare, însă dă asigurări că acestea sunt securizate şi nu a fost pus în pericol votul.

"Aşa le-am preluat şi nici nu m-am gândit că ar fi ceva în neregulă cu ele. Aşa au fost şi la alegerile europarlamentare. Este ruşinos că am apărut aşa în presă, cu poza aceea din secţia Râmeşti. Sunt butoaie din plastic cu capac care se înfiletează şi în care au fost făcute tăieturi în aşa fel încât să poată fi introduse buletinele de vot. La fiecare secţie este jandarm, iar la sigilarea şi desigilarea acestora asistă toţi membrii partidelor, reprezentanţi în secţiile de votare. Deci, nu se pune problema ca siguranţa votului să fie în pericol. Dar e ruşinos că am apărut aşa şi cu siguranţă la următoarele alegeri voi lua alte urne", a declarat, primarul din Şuşani.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean, Alexandru Concioiu, a precizat că până acum la BEJ nu a ajuns nicio sesizare în acest sens.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.