Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poziția lui Donald Trump privind retragerea trupelor din Siria nu s-a schimbat, informează Casa Albă

reuters
trump, ok, casa alba

Casa Albă a informat că poziția președintelui american Donald Trump, privind retragerea trupelor americane din Siria, nu s-a schimbat, în contextul în care consilierul prezidențiale pentru Securitate, John Bolton, a declarat recent că procesul ar putea dura câteva luni, relatează Reuters preluată de mediafax.

"Președintele nu și-a schimbat poziția, așa cum a mai menționat scopul său principal este să asigure siguranța trupelor noastre și siguranța aliaților noștri", a declarat purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Mercedes Schlapp, pentru Fox News.

"Astfel, Departamentul Apărării va elabora un plan operațional pentru retragerea trupelor în siguranță. Durează să retragem trupele deoarece vrem să ne asigurăm că acestea vor fi protejate în timpul procesului", a adăugat aceasta.

Recent, Donald Trump a decis retragerea trupelor americane din Siria şi diminuarea efectivelor militare din Afganistan. Preşedintele SUA a luat spontan decizia de retragere a militarilor americani din Siria, fără a se consulta cu principalii consilieri prezidenţiali şi cu ţările aliate, au afirmat oficiali citaţi de agenţia Associated Press.

Decizia lui Donald Trump de retragere a trupelor din Siria a fost criticată de numeroşi politicieni din Statele Unite, dar şi de ţări aliate. Secretarul american al Apărării, James Mattis, şi-a prezentat demisia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.