Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poziție FERMĂ: Spania nu va recunoaște NICIODATĂ Kosovo

kosovo

Spania susţine integritatea teritorială şi suveranitatea Serbiei şi nu va recunoaşte niciodată independenţa Kosovo, a declarat miercuri, la Belgrad, ministrul de externe spaniol, Jose Manuel García-Margallo, potrivit Tanjug, scrie agerpres.ro

Aflat într-o vizită în capitala sârbă, García-Margallo a remarcat, după întâlnirea cu omologul său sârb Ivica Dacic, că 2016 marchează centenarul relaţiilor diplomatice sârbo-spaniole, subliniind că sprijinul Madridului pentru integritatea teritorială a Serbiei este un pilon esenţial.

ANAF scoate la vânzare vila fiicei lui Dan Voiculescu, fostul sediu Crescent

De asemenea, Spania susţine demersurile Serbiei în vederea aderării acestei ţări la Uniunea Europeană, a spus oficialul spaniol, care a ţinut să precizeze că există potenţial pentru dezvoltarea relaţiilor economice dintre Madrid şi Belgrad. 

Nivelul cooperării economice dintre Serbia şi Spania este foarte scăzut, a afirmat la rândul său Ivica Dacic. Valoarea schimburilor economice bilaterale a fost anul trecut de 340 de milioane euro. 

Spania a investit peste 125 de milioane de euro în Serbia începând din 2005, inclusiv 40 de milioane de euro în donaţii, şi există potenţial pentru consolidarea acestei cooperări, a accentuat şeful diplomaţiei sârbe. 

''Spania a fost mereu alături de Serbia, pe care a susţinut-o în lupta împotriva independenţei, declarate ilegal, a Kosovo şi cu privire la integrarea europeană, iar acest lucru nu trebuie să-l uităm niciodată'', a declarat Dacic. 

Pe agenda discuţiilor dintre cei doi miniştri s-au mai aflat combaterea terorismului şi criza migranţilor în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.