Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poziție publica vis-a-vis de "Programul de burse pentru elevii români din Ucraina"

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă ferm desființarea de către actuala guvernare de la București a programului de burse pentru elevii români din Ucraina, proiect care contribuia semnificativ la creșterea numărului de etnici români care doreau să își înscrie copiii în unitățile de învățământ cu predare în limba română din Ucraina.
„Coaliția majoritară le-a întors spatele în Parlament, fără drept de apel, nu doar elevilor români care studiază în limba română în școlile din Ucraina, ci și catedrelor de limbă română din Universitățile Cernăuți, Ujgorod și Ismail. Vom face presiune publică continuă asupra oricărei formule de guvern să reia imediat programul de burse acordate elevilor români lăsați pradă politicilor de etnocid ale statului ucrainean. Totodată, cerem extinderea imediată a acestui tip minimal de intervenție în toate comunitățile istorice românești”, a declarat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

Românii reprezintă în Ucraina cea mai numeroasă comunitate neslavă și sunt supuși unui proces puternic de asimilare forțată, mai cu seamă după adoptarea noii Legi ucrainene a educației, care a făcut obiectul criticilor Comisiei de la Veneția și care urmărește desființarea învățământului în limba română. Mentioneaza InfoPrut.ro

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.