Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poziționare INCENDIARĂ! Sindicatul Grefierilor, despre SCANDALUL Toader - Lazăr: S-ar putea să plătească tot cel mic

Cătălin Trăistaru, președintele Sindicatului Grefierilor, a declarat pentru MEDIAFAX că așteaptă finalul verificărilor în privința grefierei care ar fi greșit dosarul de candidatură al lui Lazăr și apoi se va decide dacă se impune o cercetare disciplinară, deși e posibil să plătească „tot cel mic”.

„În momentul de față așteptăm să vedem cum derulează verificările interne. Noi am făcut propriile noastre investigații, așteptăm o poziție din partea colegei respective, dacă se va merge mai departe către identificarea domniei sale și eventual către o cercetare disciplinară, dacă se impune - cu atât mai mult că celălalt procuror Lazăr (Cristian, n.r.), am văzut că a spus în presă că cine este vinovat de această eroare trebuie să plătească. Suntem rezervați și sceptici că s-ar putea să plătească tot cel mic”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Trăistaru, președintele Sindicatului Național al Grefierilor.

Trăistaru a subliniat că grefierii doresc doar apărarea reputației și nu au dorit să creeze niciun conflict sau să se poziționeze în vreuna dintre tabere.

„Nu ni se pare oportun și nici corect sa fim atrași într-un joc și săa se găsească o scuză și un țap ispășitor în persoana unui grefier. (...) Este clar că undeva adevărul e la mijloc și probabil se încearcă o identificare a erorii care a produs această situație. Cel mai probabil s-a găsit, ca o prima scuză, aceasta afirmație. Nu cred ca e vorba de minciună, e clar că lucrurile sunt mult mai complicate decât atât. Pe noi ne interesează sa nu ne fie prejudiciată imaginea ca profesie”, a mai spus Trăistaru.

Precizările vin după ce procurorul general Augustin Lazăr a explicat faptul că ordonanța de clasare a dosarului a fost semnată de alt procuror, Cristian Lazăr, și că ministrul Justiției exploatează o eroare de grefă din martie 2016, pentru a manipula prin distorsionarea adevărului și pentru o folosi drept motiv de revocare.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze

Pe de altă parte, Sindicatul Grefierilor a precizat, imediat după declarațiile procurorului general, că ei nu au competențe în întocmirea dosarului de candidatură a magistraților și trag un semnal de alarmă ca profesia să nu mai fie instrument de luptă între ministere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.