Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pr. Lucian Roşu a fost pomenit la parohia în care a slujit peste 20 ani

captura TV
biserica

„Deși trecut în slujirea cerească, este prezent încontinuu în inimile noastre la fiecare jertfă euharistică celebrată în lăcaşul unde a slujit lui Dumnezeu mai bine de 20 de ani, iar această realitate se reliefează în fiecare colț, lucru şi obiect din biserica Parohiei în prealabil amintită, prin împodobirea cu o slujire liturgică permanentă”, a afirmat parohul de la Torino 2, pr. Gabriel Burcescu.

Cuvintele au fost rostite sâmbătă, 2 ianuarie 2021, la parastasul de un an oficiat pentru Pr. Lucian Roşu, potrivit basilica.ro.

Citește și: Situație alarmantă la nivel mondial! Oamenii de știință au intrat în panică: Vaccinurile anti-COVID-19 ar putea să nu funcționeze împotriva noului coronavirus sud-african

La slujbă au fost prezenţi numeroşi clerici, oameni apropiaţi şi membri ai familiei părintelui trecut în veşnicie în urmă cu un an. Foto credit: Episcopia Italiei

Părintele protopop Marius Floricu a transmis familiei îndurerate şi credincioşilor participanţi la eveniment mesajul ierarhului, Episcopul Siluan al Italiei, şi a evidenţiat câteva aspecte importante din viaţa părintelui Lucian.

Un trisaghion a fost oficiat, după slujbă, la Cimitirul Ortodox Român din Torino.

Părintele Lucian a trecut în veşnicie în 2 ianuarie 2020. Slujba de înmormântare a fost oficiată de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale împreună cu Episcopul Siluan al Italiei și cu Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania.

Românii l-au ales pe părintele Lucian în top 10 filantropi clerici, în cadrul campaniei 10 mari filantropi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.