Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prăbușirea prețurilor petrolului afectează angajații companiilor de profil

isis oil petrol

Royal Dutch Shell intentioneaza sa desfiinteze anul viitor 2.800 de posturi dupa fuziunea cu BG Group, reducând 3% din forta de munca a noului grup, pe fondul problemelor provocate de prabusirea preturilor petrolului, transmite MarketWatch, potrivit Mediafax.

Anuntul a avut loc în aceeasi zi în care Shell si BG au obtinut acordul neconditionat al autoritatilor de reglementare din China pentru fuziune, ultimul obstacol care mai trebuia depasit pentru finalizarea tranzactiei, evaluata în aprilie la 70 de miliarde de dolari.

Shell anuntase deja aprobarile din partea autoritatilor de reglementare din Brazilia, Uniunea Europeana, Statele Unite si Australia.

Reducerile de posturi anuntate luni se adauga unui plan anterior de eliminare a 7.500 de locuri de munca.

Compania britanica BG, cu 5.200 de angajati, este considerabil mai mica decât grupul anglo-olandez Shell, a carui forta de munca reuneste 90.000 de angajati.

Potrivit Shell, preluarea BG va genera economii înainte de taxe în valoare de 3,5 miliarde de dolari.

Industria petroliera se confrunta cu prabusirea cotatiilor petrolului cu peste 66% de la un maxim de 114 dolari pe baril atins în 2014. Companiile energetice si furnizorii lor au eliminat zeci de mii de locuri de munca, iar proiecte de ordinul sutelor de miliarde de dolari au fost anulate sau amânate.

Si Shell a renuntat la mai multe proiecte, între care explorarile din Oceanul Arctic, în nordul Alaskai, si un proiect costisitor la un zacamânt de nisipuri petroliere din Canada.

Declinul preturilor petrolului a alimentat temerile actionarilor ca Shell a convenit sa plateasca prea mult pentru BG si ca acordul ar depinde prea mult de redresarea cotatiilor, pentru a avea succes.

Petrolul Brent, de referinta la Londra, este tranzactionat luni în declin cu 3%, la 36,68 dolari pe baril, cu 33% sub nivelul din aprilie, când a fost anuntata preluarea BG de catre Shell.

Preluarea BG, companie cu o pozitie puternica pe segmentul gazelor naturale lichefiate si al exploatarilor offshore din Brazilia, este un element major al strategiei Shell de reorientare catre exploatarea gazelor naturale si a zacamintelor petroliere offshore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.