Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prăbușirea băncilor americane schimbă brusc piața: Investitorii au fugit spre aur și argint

aur argint

Prețurile aurului și argintului sunt în creștere puternică, aurul atingând un maxim al ultimelor cinci săptămâni, iar argintul un maxim al ultimelor trei săptămâni, luni, la jumătatea zilei, în SUA, datorită cererii de refugiu, pe fondul unei piețe generale șubrede. Aurul a crescut cu 42,50 dolari, la 1.909,90 dolari, iar argintul a crescut cu 1,419 dolari, la 21,92 dolari., potrivit platformei specializate Kitco.

Anxietatea traderilor și investitorilor este ridicată la începutul săptămânii de tranzacționare, după un weekend turbulent în urma prăbușirii, la sfârșitul săptămânii trecute, a Silicon Valley Bank, a șaisprezecea cea mai mare bancă din SUA. Guvernul federal a declarat că va susține toți deponenții băncii falimentare. Alte bănci americane mai mici sunt raportate ca fiind în dificultate din cauza retragerilor deponenților. De asemenea, autoritățile de reglementare guvernamentale au preluat Signature Bank, care deservește multe companii de criptomonede.

Pentru a arăta cât de mult a zdruncinat acest eveniment piața generală, Goldman Sachs prezice acum că Rezerva Federală nu va majora ratele dobânzilor din SUA în cadrul ședinței FOMC de săptămâna viitoare. "Când Fed crește ratele atât de repede, de nouă ori din zece ori, se strică lucrurile. S-ar putea să vedem mai multe falimente corporatiste; s-ar putea să vedem mai multe bănci regionale care se prăbușesc", a spus un analist de piață într-un articol publicat astăzi în Wall Street Journal.

Piețele bursiere globale au fost în mare parte mai scăzute în cursul nopții, în timp ce indicii bursieri din SUA sunt în creștere la prânz. Prețurile titlurilor de trezorerie americane sunt, de asemenea, în creștere solidă (randamentele în scădere) pe fondul cumpărării "flight-to-quality". Între timp, prețurile Bitcoin sunt în creștere bruscă.

Desigur, teama de pe piață este un efect de contagiune și o criză de încredere în rândul investitorilor și al publicului larg. Următoarele două zile vor fi critice pentru a măsura stresul publicului investitor și al publicului larg.

content-image

Ce trebuie urmărit în următoarele zile

Președintele american Biden a avut o apariție televizată în încercarea de a calma piețele bursiere și financiare foarte nervoase. Cu toate acestea, în momentul în care Biden vorbea, prețurile de pe piețele futures ale obligațiunilor de trezorerie americane și ale biletelor de valoare au crescut vertiginos, datorită achizițiilor de titluri de stat americane în căutare de calitate. În perioadele de anxietate foarte acută a traderilor, piețele de trezorerie americane sunt considerate a fi sanctuarul suprem de refugiu pentru mulți traderi și investitori.

Prețul aurului înregistrează, de asemenea, o cerere puternică de refugiu și se află la un maxim al ultimelor cinci săptămâni, peste 1900 de dolari pe uncie. Între timp, prețul țițeiului se prăbușește și a atins minimul ultimelor trei luni, din cauza îngrijorărilor legate de criza financiară din SUA, care va afecta creșterea economică globală. De asemenea, indicele dolarului american s-a vândut puternic în ultimele două ședințe de tranzacționare.

În următoarele două zile, cea mai importantă piață de urmărit pentru traderi dintre toate piețele este piața de trezorerie americană. Un vechi adagiu de pe piață spune că traderii de obligațiuni sunt cei mai deștepți băieți/femei din sală. Principalul randament al obligațiunilor americane pe 10 ani se situează în prezent la 3,504%, ceea ce reprezintă o scădere semnificativă față de nivelurile care au depășit recent 4,0%. Dacă prețurile la titlurile de trezorerie americane continuă să crească brusc (randamentele scad brusc), acest lucru va fi un indiciu că tensiunile din sistemul financiar american sunt în creștere. Așteptați-vă ca aurul, argintul și alți comercianți de pe piață să se ghideze după ceea ce se întâmplă pe piețele de trezorerie americane în următoarele câteva zile.

Pe piețele externe cheie de astăzi, indicele dolarului american este în scădere bruscă după ce săptămâna trecută a atins un maxim al ultimelor trei luni. Prețurile futures ale țițeiului Nymex sunt mai mici și se tranzacționează în jurul valorii de 76,00 dolari pe baril.

Cuprul a închis astăzi în creștere cu 220 de puncte, la 405,30 cenți. Prețurile au închis mai aproape de maximul sesiunii și au atins la începutul ședinței un minim al ultimelor nouă săptămâni. Prețurile au marcat astăzi o zi de creștere externă ascendentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.