Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRAF în ochi: MAREA schimbare din ministerul Sănătății înseamnă REDUCEREA numărului de posturi de la 384 la 380

Mediafax
spital filantropia

Ministerul Sănătății a pus în transparență decizională, un proiect de hotărâre care prevede reorganizarea unor structuri din cadrul acestuia. Ministrul Sănătăţii ar urma să fie ajutat de patru secretari de stat, un subsecretar de stat, un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi, conform Mediafax.

Citește și: Mugur Isărescu a IZBUCNIT: Graba strică treaba. Am stimulat economia prea repede, ca să intrăm în zona euro

Conform datelor proiectului, în îndeplinirea atribuţiilor sale, ministrul Sănătăţii ar urma să fie ajutat de patru secretari de stat, de un subsecretar de stat, de un secretar general şi de doi secretari generali adjuncţi.

Documentul arată și faptul că numărul maxim de posturi ar urma să fie de 380, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului. În numărul maxim de posturi prevăzut sunt incluse şi posturile aferente cabinetelor secretarilor de stat, se mai arată în proiect.

Numărul maxim de posturi al Ministerului Sănătății este, în prezent, 384, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului, din care 10 posturi aferente Unităţii de Management al Proiectului Bancii Mondiale și 16 posturi, pe perioadă determinată, pe perioada de monitorizare, implementare, realizare proiecte spitale regionale.

Citește și: Mugur Isărescu a IZBUCNIT: Graba strică treaba. Am stimulat economia prea repede, ca să intrăm în zona euro

Conform notei de fundamentare a proiectului, schimbările preconizate vizează „îmbunătăţirea activităţii la nivelul Ministerului Sănătății, prin reorganizarea unor structuri din cadrul acestuia, precum şi prin regândirea competenţelor acestora, în vederea îndeplinirii funcţiilor şi atribuţiilor în condiţii optime şi eficiente, intenționându-se o creștere a capacității administrative a ministerului”.

De asemenea, potrivit aceleiași surse, necesitatea înființării unor noi structuri, prin reorganizare și/sau desființarea unora dintre structurile existente, este dată şi de „complexitatea actuală a domeniilor de activitate, de existența unui management defectuos la nivelul instituției, generat și de structura organizatorică existent”.

Nota de fundamentare prevede ca prin desființarea unui post de secretar de stat numărul total al posturilor din cadrul Ministerului Sănătății să se reducă cu cele patru posturi aferente cabinetului secretarului de stat, respectiv la 380 de posturi. De asemenea, se desființează potrivit aceleiași surse și un post de subsecretar de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.