Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prahovenii au rămas fără locuri la ATI. Zece pacienți COVID-19 au murit doar în ultimele 24 de ore

Facebook
terapie intensivă

Judeţul Prahova a înregistrat, de sâmbătă până duminică, zece decese asociate infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, cel mai tânăr dintre pacienţii care au murit având 55 de ani. Cu 356 de noi infectări conform celei mai recente raportări pentru 24 de ore, Prahova se apropie 20.000 de cazuri de îmbolnăviri de la debutul pandemiei, reprezentând aproape jumătate din numărul de teste făcut la recomandarea autorităţilor.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o 'minizonă Schengen', pentru că tot mai mulți migranți o preferă

Conform datelor furnizate de Prefectura Prahova, zece pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 au murit de sâmbătă până duminică. Este vorba despre opt bărbaţi - doi cu vârste de 55 de ani, unu de 71 de ani, trei cu vârste de 75 de ani şi câte unu de 76, 78 ani - şi două femei de 71, respectiv 76 ani, toi având comorbidităţi. Numărul total al deceselor înregistrate în acest judeţ de la începutul pandemiei este de 526.

Prahova continuă să se confrunte cu problema legată de asigurarea locurilor pentru cazurile grave de COVID-19. Aşa cum s-a întâmplat în cele mai multe dintre zilele ultimelor săptămâni, şi duminică autorităţile raportează că nu sunt locuri la terapie intensivă pentru patologia COVID-19.

Judeţul raportează 19.122 de persoane confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul crizei sanitare, cifra îmbolnăvirilor fiind aproape jumătate din numărul testelor efectuate pe baza definiţiei de caz. Conform centralizării DSP Prahova, numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 42.492 la care se adaugă testele efectuate la cerere de către persoanele fizice şi juridice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.