Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRĂPĂD în Olt: Trei profesoare şi o educatoare au murit de COVID-19

Pinterest
sicrie morti covid

Patru cadre didactice au decedat, în această lună în judeţul Olt, iar în contextul creşterii incidenţei îmbolnăvirilor în mai multe localităţi şi a creşterii numărului de cazuri de elevi şi profesori infectaţi cu noul coronavirus 53 de şcoli au suspendat cursurile cu participare fizică şi desfăşoară activitatea online, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Victor Iacobescu.

În cele patru cazuri de deces în rândul dascălilor, de la începutul acestui an şcolar este vorba de cadre didactice - trei profesoare şi o educatoare - de la unităţi de învăţământ din localităţile Vădăstriţa, Balş, Caracal şi Rusăneşti.

Potrivit unor surse neoficiale, dascălii care au murit în cursul acestei luni erau persoane infectate cu noul coronavirus sau care prezentau simptome specifice COVID-19.

Iacobescu a menţionat că şi în anul şcolar precedent un cadru didactic infectat cu noul coronavirus a decedat, o învăţătoare de la şcoală din municipiul Slatina.

Inspectorul şcolar general al judeţului Olt a precizat că în contextul incidenţei crescute a ratei de infectare cu noul coronavirus în mai multe localităţi din judeţ, precum şi al cazurilor de COVID-19 la elevi şi personal, 53 de unităţi de învăţâmânt desfăşoară activitatea didactică online, la solicitarea consiliilor de administraţie din şcoli.

Printre unităţile cu activitatea didactică online se află cele trei licee teoretice din municipiul Slatina, un liceu tehnologic din Slatina, un liceu teoretic din municipiul Caracal şi zeci de şcoli gimnaziale din judeţ.

În prezent, în judeţul Olt sunt 94 de elevi şi 87 de angajaţi din învăţământ infectaţi cu SARS-CoV-2.

Numărul de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 raportat miercuri la nivel judeţean a fost 342, cel mai mare de la începutul pandemiei, iar incidenţa infectărilor la mia de locuitori la nivel judeţean a crescut la 6,28.

În municipiul Slatina incidenţa îmbolnăvirilor la mia de locuitori este de 12,08, incidenţe mai mari înregistrându-se în localităţile Milcov (14,35) şi Slătioara (12,15), limitrofe Slatinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.