Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prăpăd în Sălaj - 40 de gospodării afectate de inundații

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
inundatii 2018

Un număr de 40 de gospodării din patru localităţi din Sălaj au fost inundate în noaptea de marţi spre miercuri, ca urmare a precipitaţiilor abundente ce au dus la importante acumulări de ape de pe versanţi.

În dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj au fost primite, marţi noaptea, mai multe apeluri care semnalau gospodării inundate în localităţile Romita, Românaşi, Jac şi Chichişa.

"Pentru evacuarea apei, s-au deplasat imediat cinci echipaje de pompieri, din cadrul Detaşamentului Zalău şi a Secţiei de pompieri Jibou, în spijinul UAT-urilor afectate, care au acţionat cu motopompe si mijloace specifice la un număr de 40 de gospodării - beciuri, curţi, fântăni, curţi, podeţe etc", se arată într-o informare de presă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj citată de Agerpres.

Conform sursei citate, pentru monitorizarea situaţiei şi coordonarea intervenţiilor a fost activată şi grupa operativă a ISU Sălaj, condusă de către locotenent colonelul Florin Pop, prim adjunct al inspectorului şef.

Subprefectul Alexandru Vegh şi locotenent colonelul Florin Pop s-au deplasat, miercuri dimineaţa, în zonele afectate, pentru a evalua situaţia şi pagubele produse de inundaţii.

"După centralizarea situaţiilor operative transmise de unităţile teritorial administrative afectate, subprefectul Alexandru Vegh va emite ordinul de constituire a comisiei de evaluare a pagubelor inundaţiilor", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului Sălaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.