Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRĂPĂD la deschiderea ședinței de tranzacționare a Bursei de Valori București

realitatea.net
criza bursa

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere pe toţi indicii şedinţa de luni, iar indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 companii cu excepţia SIF-urilor, înregistra o depreciere de 0,44%, până la valoarea de 8.927 de puncte, după 25 de minute de la debutul tranzacţiilor.

Indicele BETPlus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era pe minus cu 0,41%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor se deprecia cu 0,42%, conform Agerpres.

Citește și: Cazul Sorina SCHIMBĂ Codul de procedură civilă - Copiii care REFUZĂ custodia sunt trimiși șase luni la psiholog

De asemenea, BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, înregistra o scădere de 0,17%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, era pe minus cu 0,41%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, se deprecia cu 0,32%.

Valoarea totală a schimburilor realizate în primele 25 de minute de la deschiderea şedinţei BVB de luni se ridica la 983.695 de lei (208.211 euro).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile SSIF BRK Financial Group, care s-au apreciat cu 7,87%, Alumil Rom Industry (+1,43%) şi Compa (+1,29%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile UAMT, care au pierdut 6,29% din valoare, Electroputere (-2,86%) şi Digi Communications (-0,99%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.