Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRĂPĂD pentru șoferii aplicațiilor de ride sharing: AMENZI usturătoare și confiscarea plăcuțelor, de astăzi

Coworker.org
Uber Lyft

Termenul limită de autorizare a șoferilor de transport alternativ a expirat la 1 noiembrie, iar prelungirea termenului pentru obţinerea autorizaţiilor nu a fost promulgată de preşedintele României, astfel încât, cei care nu au autorizaţiile corespunzătoare riscă amenzi până la 100.000 de lei.

În dezbaterile parlamentare în vederea O.U.G. nr. 49/2019 a fost adoptat un amendament care vizează prelungirea perioadei de tranziție până la data de 1 februarie 2020, însă această modificare nu a fost încă promulgată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial, astfel încât nu a intrat în vigoare. De aceea, în prezent există o incertitudine privind momentul de la care autoritățile vor începe să verifice respectarea noii legislații, potrivit unui material realizat de avocaţii Reff & Asociaţii, Mihnea Galgoţiu-Săraru și Crina Constantin.

Conform acestora, operatorilor de platformă digitală le pot fi aplicate amenzi cuprinse între 5.000 lei și 30.000 lei pentru nerespectarea unor obligații precum admiterea pe platforma digitală a operatorilor de transport alternativ care nu îndeplinesc condițiile pentru prestarea unor astfel de activități sau a pasagerilor care nu și-au înregistrat în mod corespunzător pe platformă datele cu caracter personal, iar pentru operatorii economici care intermediază transport alternativ prin intermediul unei platforme digitale neavizate tehnic este prevăzută o amendă cuprinsă între 50.000 și 100.000 de lei.

Şoferii de transport alternativ care efectuează curse fără a deține certificat de atestare profesională, fără a afișa ecusoanele pentru transport alternativ, fără a deține la bordul autoturismului copia conformă a autorizației pentru transport alternativ sau asigurările de răspundere civilă auto sau pentru persoane și bunuri, precum și efectuarea curselor cu un alt autoturism decât cel înscris pe platforma digitală, riscă amenzi între 1.000 și 5.000 de lei.

"Bolt România a primit toate avizele necesare conform noii legislații din domeniul transport alternativ și respectă legea începând cu 1 noiembrie. Recomandăm tuturor partenerilor noștri să procedeze la fel și să respecte reglementările în vigoare. Continuăm să verificăm măsura în care șoferii parteneri respectă cerințele noii legi pe platforma noastră și să le oferim tot suportul pentru a finaliza procedurile cât mai curând, astfel încât să își poată continua activitatea", a comunicat pentru MEDIAFAX, Andreea Magraon, Marketing Manager al firmei de ridesharing Bolt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.