Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președinția românească a Consiliului UE declanșează interesul companiilor americane

romanian dream

Companiile americane sunt interesate de agenda de priorităţi în domeniul economic sau social a României la Preşedinţia Consiliului UE, de politicile publice ale guvernului român şi de noile proiecte majore, care se doresc a fi realizate în parteneriat public-privat şi care reprezintă noi oportunităţi de afaceri pentru investitorii americani, se arată într-un comunicat al Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, remis vineri AGERPRES.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, împreună cu ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, au discutat marţi, 11 decembrie 2018, la Washington, cu secretarul american al Comerţului, Wilbur Ross, despre priorităţile României la Preşedinţia Consiliului UE şi consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.


Citeste si Coaliția, sub presiune: Opoziție depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE


"În marja vizitei de lucru, a fost organizată o masă rotundă de afaceri cu sprijinul American-Romanian Business Council (AMRO), la care au luat parte reprezentanţi ai unor firme cu puternice interese investiţionale în ţara noastră, precum ADM, Amgen, Bell, Cargill, General Dynamics, JLG, Lockheed Martin, Medtronic, Parsons, Smithfield, TE Connectivity sau Textron. Companiile americane s-au arătat interesate de agenda de priorităţi în domeniul economic sau social a României la Preşedinţia Consiliului UE, de politicile publice ale Guvernului român sau de noile proiecte majore, care se doresc a fi realizate în parteneriat public-privat, proiecte care reprezintă noi oportunităţi de afaceri pentru investitorii americani", se precizează în comunicat.

În cadrul întrevederii din capitala SUA a fost analizată evoluţia parteneriatului economic şi comercial dintre România şi Statele Unite, susţinut prin Parteneriatul Strategic consolidat dintre cele două state, subliniindu-se momentele de vârf înregistrate în cursul acestui an: găzduirea în România a primei ediţii a forumului de afaceri organizat în marja Summit-ului Iniţiativei celor 3 Mări, organizate la Bucureşti, angajamentele de parteneriat încheiate la nivelul celor două industrii de apărare şi perspectivele de dezvoltare în continuare a acestei colaborări, oportunităţile de cooperare deosebite în domeniul energetic, în care sunt în curs de implementare unele dintre cele mai mari investiţii realizate vreodată de firmele americane în domeniu, participarea celei mai mari delegaţii de firme româneşti la conferinţa anuală a SelectUSA, care s-a desfăşurat la Washington.

"Partea română a prezentat succint priorităţile României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului viitor, subliniindu-se angajamentul ţării noastre de a acţiona în favoarea promovării relaţiilor economice şi comerciale transatlantice. De asemenea, au fost discutate noi oportunităţi de cooperare ce pot avea loc în perioada următoare, cu accent pe crearea de noi oportunităţi de afaceri şi investiţii, care să continue să aducă beneficii la nivelul economiilor celor două ţări. Delegaţia română a mulţumit părţii americane pentru sprijinul constant şi transparent acordat României în demersurile privind aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, o reflecţie a interesului şi determinării ţării noastre pentru consolidarea cadrului de guvernare economică prin implementarea celor mai înalte standarde în domeniu. De asemenea, oficialii români au solicitat sprijinul Administraţiei SUA pentru includerea ţării noastre în programul Visa Waiver", subliniază documentul citat.

Potrivit acestuia, partea americană şi-a exprimat întregul sprijin al Administraţiei SUA pentru perfecţionarea cadrului legislativ vizând modernizarea economiei româneşti, prin asigurarea unui cadru cât mai predictibil şi transparent atât marilor investitori americani interesaţi de piaţa românească, cât şi celor din zona IMM-urilor. În final, a fost adresată invitaţia domnului secretar american al comerţului de a efectua o vizită în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.