Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belarus: Președintele a decis pe cine pune premier

lukasenko putin

Președintele belarus, Alexandr Lukașenko, l-a demis pe premierul Mihail Miasnikovici, în contextul crizei economice provocate de prăbușirea rublei în Rusia.

Miasnikovici, în funcție din decembrie 2010, a fost înlocuit cu șeful de cabinet al președinției, Andrei Kobiakov, a precizat președinția belarusă.

Alexandr Lukașenko ''a examinat problema referitoare la cadrele guvernului și l-a numit premier pe Andrei Kobiakov'', se afirmă într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al președinției belaruse.

Lukașenko i-a demis, de asemenea, pe președintele băncii centrale și pe alți înalți responsabili, printre care ministrul economiei și cel al industriei, potrivit sursei.

Chiar dacă rubla belarusă nu este oficial legată de rubla rusească, ce a cunoscut o depreciere spectaculoasă în ultimul timp, Belarusul are legături economice puternice cu Moscova și rămâne foarte sensibil la toate evoluțiile din economia Rusiei, afectată de sancțiunile occidentale și de scăderea prețului petrolului.

Lukașenko a recunoscut faptul că economia belarusă a suferit o lovitură dură din cauza problemelor economice din Rusia, țară vecină unde se duc 40 % din exporturile belaruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.