Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele AEP a prezidat comisia internațională la alegerile din Kârgâzstan

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, conduce misiunea Asociaţiei Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB) de observare şi evaluare a implementării de noi tehnologii de votare şi numărare a voturilor la alegerile parlamentare din Kârgâzstan, scrutin care a avut loc duminică.

Potrivit unui comunicat transmis de AEP, misiunea se desfăşoară în perioada 1 - 6 octombrie, în cadrul proiectului "Election Visitor Programe", iniţiat de A-WEB, şi se concentrează pe schimbul de cunoştinţe şi experienţă în domeniul electoral între ţările membre ale asociaţiei.

"Acest proiect va demonstra tuturor modul în care soluţiile IT, corect evaluate şi implementate, pot determina creşterea încrederii în procesele electorale şi consolidarea democraţiei", a declarat Ana Maria Pătru, la deschiderea oficială a misiunii A-WEB în Kârgâzstan, conform comunicatului citat.

De altfel, precizează sursa citată, asigurarea unor alegeri libere şi democratice face parte din Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă a Republicii Kârgâzstan, motiv pentru care guvernul a luat decizia de a folosi tehnologia în procesul electoral. Pentru înregistrarea alegătorilor folosind tehnologia biometrică şi dezvoltarea sistemului de numărare electronică a voturilor, Comisia Electorală Centrală din Kârgâzstan a semnat un memorandum cu A-WEB, beneficiind de asistenţă tehnică din partea asociaţiei.

"În ceea ce priveşte alegerile din Kârgâzstan, unul dintre obiectivele proiectului A-WEB este de a evalua dacă introducerea sistemului de înregistrare a alegătorilor folosind tehnologia biometrică, precum şi implementarea sistemului electronic de numărare a voturilor sunt de natură să contribuie la sporirea eficienţei, transparenţei şi responsabilităţii în alegeri", se mai arată în comunicatul de presă.

România este membru al A-WEB din anul 2013, urmând să preia preşedinţia acestei asociaţii din 2017, prin preşedintele AEP, Ana Maria Pătru.

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.