Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților: Modul în care a reacționat asistenta este unul inacceptabil

agerpres.ro
VASILE BARBU - Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților

Președintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, a catalogat, vineri, drept neprofesionist și inacceptabil modul în care o asistentă medicală s-a răstit la o fată bolnavă internată la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, potrivit Mediafax.

Președintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu a declarat, vineri, după ce o asistentă medicală a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin s-a răstit la o fată bolnavă internată acolo și la mama acesteia, că modul în care asistenta medicală a reacționat este unul „neprofesionist, inacceptabil”.

„ Aici ea putea să meargă la medicul de garda să-l anunțe că pacienta a depășit pragul durerii cu calmantele pe care i le administra și atunci putea suspecta o afecțiune mai gravă sau o complicație apărută între timp”, spune Vasile Barbu.

El susține că asistenta medical în cauză trebuia să comunice în această speță cu medicul de gardă. „Din păcate, asistentele medicale, de cele mai multe ori, mai ales în orașele de provincie unde un medic de garda face pe tot spitalul garda și de multe ori este din afara spitalului, nu este din spital, comunicarea dintre medicul de gardă și asistentele medicale de pe secție este una foarte proastă, uneori aproape deloc”, a precizat președintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.

Unul dintre motivele invocate de Vasile Barbu în sensul apariției unor astfel de cazuri este existența unei comunicări defectuase între asistentele medicale și medicul de gardă, care ar trebui să lucreze împreună. „Medicii de garda se răstesc la asistentele medicale, că de ce îi deranjează. Sau dacă asistentele medicale insist pe un caz, bineînțeles că le descurajează ca pe viitor să mai anunțe când un pacient are o problemă și de multe ori au fost probleme grave, s-au soldat cu decese pentru că nu s-a intervenit la timp”, spune Vasile Barbu.

Citește și: REVOLTĂTOR Asistentă filmată cum URLĂ la o fetiță care plânge de durere: 'Vrei să te omor eu?'

El a precizat faptul că asistenta medicală surprinsă în timp ce se răstea la o fetiță internată și mama acesteia lucrează într-un astfel de mediu, în care practica comunicării nu este una uzuală.„Asistenta medicală și aici se vedea, că lucra într-un mediu în care se obișnuia ca medicul de gardă să nu comunice cu asistenta medicală”, menționează Barbu.

Președintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, a concluzionat spunând că o serie de cauze cumulate în timp au dus la creșterea incidenței acestor cazuri de comportamente necorespunzătoare.

„Cauza reală, pe de o parte este indisciplina personalului medical și lipsa de educație profesională în relația cu pacientul direct, pe de altă parte cutuma care s-a creat printr-o gardă și o comunicare defectuasă în timpul gărzii și modul de relaționare între medicul de garda și asistentele de pe secție, Acestea sunt timorate de multe ori”, a conchis Barbu.

O anchetă a început la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, după ce o asistentă a fost filmată când s-a răstit la o fată bolnavă și la mama acesteia. „Alte calmante nu mai am ce să îţi fac, copilule, înţelegi? Vrei să te omor eu?", îi spune asistenta tinerei.

Incidentul a avut loc în urmă cu două nopţi. Fata de 16 ani, internată pentru un consult de ortopedie pediatrică avea dureri, iar mama ei a solicitat în repetate rânduri ajutor de la asistentă. Iniţial cadrul medical a anunţat-o pe aparţinătoare că o dă afară din spital, iar apoi a strigat la pacientă „alte calmante nu mai am ce să îţi fac, copilule, înţelegi? Vrei să te omor eu?".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.