Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Braziliei pleacă într-o vizită la Washington; Bolsonaro, păreri comune cu Trump în anumite probleme internaționale

Jair Bolsonaro

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, va efectua o vizită în SUA în luna martie, potrivit anunţului făcut joi de ministrul de externe brazilian, Ernesto Araujo, informează vineri AFP, informează Agerpres.

Citește și: Lovitură pentru fostul premier moldovean Vlad Filat: i-au confiscat fiului său o sumă fabuloasă deoarece provine 'din activitatea ilegală a tatălui său'

În cadrul unei conferinţe de presă organizată la Washington, şeful diplomaţiei braziliene a salutat perspectiva unei relaţii "foarte diferite" între cele două ţări. "O întâlnire la începutul celei de-a doua jumătăţi a lunii martie este aproape decisă şi urmează să fie anunţată oficial în curând", a precizat Ernesto Araujo.

Vizita preşedintelui Bolsonaro ''ar trebui să implice o nouă viziune de parteneriat între Brazilia şi SUA'', care se va situa la un nivel foarte diferit, mai profund decât până acum, a afirmat Araujo.

Oficialul brazilian a declarat că ţara sa împărtăşeşte opinia SUA, care consideră Cuba o parte importantă a problemei din Venezuela şi joacă un rol regretabil în menţinerea la puterea a dictaturii Maduro. Atât Bolsonaro, cât şi Trump susţin înlăturarea preşedintelui venezuelan Nicolas Maduro şi critică dur guvernele din Cuba şi Nicaragua. Preşedinţii ambelor state împărtăşesc, de asemenea, opinii similare despre schimbările climatice şi relaţia cu China.

Jair Bolsonaro, politician de extremă dreapta, care a preluat mandatul la 1 ianuarie, a promis în timpul campaniei electorale să stabilească legături strânse cu Washingtonul după un deceniu de guvernare a forţelor politice de stânga. El s-a declarat un admirator al preşedintelui american, care, la rândul său, l-a felicitat pe Twitter pentru discursul de învestitură ţinut, asigurându-l că SUA îi sunt alături.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.