Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea: 'Împreună cu Ministerul Sănătății, să creăm un pachet pentru bolnavul cu cancer'

agerpres.ro
vasile ciurchea

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat că au existat discuții cu Ministerul Sănătății pentru a pune bazelor unui pachet complet al bolnavului cu cancer, care să includă suport de la diagnosticare și monitorizare, până la activități de suport conexe, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Lovitura de grație pentru Viorica Dăncilă ar putea veni chiar de la Liviu Dragnea! Mutarea făcută din închisoare

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) , Vasile Ciurchea, a declarat, joi, la Palatul Parlamentului, că alături de Ministerul Sănătății se încearcă în prezent crearea unui pachet pentru bolnavul oncologic.

„Ne gândim, am discutat cu doamna ministru în urmă cu ceva timp, nu cu mult timp, să creăm un pachet pentru bolnavul oncologic, un pachet complet, cu tot ce are nevoie de la momentul diagnosticării, pe parcursul tratamentului, monitorizare și activități medicale de suport conexe, gen kinetoterapie, consiliere psihologică și să venim cam cu tot ceea ce beneficiază pacienții în străinătate, să beneficieze și în România. Nu e chiar ușor să construiești un asemenea pachet, dar ne ghidăm după ce fac alții, discutăm cu toate comisiile de specialitate și sigur că, până la urmă, vom crea un pachet”, a spus Ciurchea.

Președintele CNAS a mai declarat că o altă problemă cu care România se confruntă în acest moment este monitorizarea pacienului oncologic, „între cele șase cure sau cinci cure” și că punerea bazelor pachetului pentru acest tip de bolnav va scoate pacientul oncologic „din masa mare de pacienți în ceea ce privește investigațiile paraclinice, fie imagistică, fie laborator”.

Citește și: Justiție oarbă! Doi torționari au fost achitați de instanță

El a spus că se ia în calcul și crearea unor centre regionale sau universitare de oncologie.

„Acolo ( în centre, n.r) să aplicăm protocoale internaționale și apoi, tratamentul propriu-zis să fie urmat cât mai aproape de casa pacientului”, informează Ciurchea.

„Ne uităm la protocoalele de afară, încercăm să le aducem aici și sigur, lăsăm un procent, să zicem de 10%, dar asta vor spune Comisiile de specialitate, care să fie în afara protocolului pentru a putea fi tratate și acele cazuri care nu se înscriu în regulile unui protocol”, a conchis acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.