Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Cataloniei îi face pe plac Spaniei: A RENUNȚAT la miniștrii din exil sau aflați în închisori și are un nou guvern

Quim Torra

Noul preşedinte al provinciei spaniole Catalonia, Quim Torra, a format marţi un guvern regional fără membri în exil, în închisori sau urmăriţi penal, anunţă AFP.

Liderul de la Barcelona a semnat un nou decret de nominalizare a miniştrilor catalani, arată un comunicat oficial al autorităţilor provinciale.

Citește și: PRO TV are un nou șef! Cine va prelua acest departament-cheie din luna iunie

După ce a obţinut mandatul de preşedinte (premier al guvernului Cataloniei), Torra a sfidat guvernul Spaniei propunând patru miniştri catalani aflaţi în închisori sau în străinătate, reaminteşte AFP. Pe noua listă a executivului regional nu se mai regăsesc politicieni aflaţi în astfel de situaţii. Se deschide astfel perspectiva deblocării situaţiei politice create după declaraţia de independenţă a Cataloniei din octombrie anul trecut, urmată de preluarea guvernării directe a provinciei de către guvernul de la Madrid.

Citește și: EXCLUSIV! Cozmin Gușă dezvăluie dacă va reintra în politică, în ce partid, dar și când va fi debarcat Ludovic Orban de la șefia PNL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.