Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CNA a DAT CU FLIT audierii din Camera Deputaților, după SCANDALUL privind timpii de antena din campania electorală pentru europarlamentare

CNA

Președintele propus al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Monica Gubernat, nu s-a prezentat la convocarea Comisiei pentru Cultură: ”discutarea rapoartelor pentru perioada campaniei electorale nu a fost finalizată”, a spus miercuri Monica Gubernat pentru MEDIAFAX.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îi CER DEMISIA lui Carmen Dan: 'Fățarnică, ai permis să ne rânjească infractorii în față'

”Am informat comisia că nu voi ajunge la audierea anunțată astăzi pentru că discutarea rapoartelor pentru perioada campaniei electorale nu a fost finalizată. După ce se va încheia discuția în CNA privind emisiunile din această perioadă mă prezint în fața Comisiei de cultură din Camera Deputaților”, a spus Monica Gubernat pentru MEDIAFAX.

Monica Gubernat fost invitată miercuri la o audiere în Comisia pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă, programată pentru miercuri dar președintele CNA a arătat că va răspunde invitației deputaților după ce va fi finalizată dezbaterea rapoartelor din perioada la care se face referire în invitația transmisă de comisie.

Audierea ar fi urmat să pună în discuție în care Consiliul Naţional al Audiovizualului a răspuns sesizărilor ce vizau încălcările repetate, de către anumiţi radiodifuzori, a legislaţiei din domeniul electoral şi audiovizual, pe perioada desfăşurării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, respectiv referendum, se arăta în programul ședinței comisiei de miercuri.

”Având în vedere subiectul dezbaterii, respectiv modul în care Consiliul Național al Audiovizualului a răspuns sesizărilor ce vizau încălcările repetate, de către anumiți radiodifuzori, a legislației în domeniul electoral și audiovizual, pe perioada desfășurării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, respectiv referendum, vă informez că până la această dată nu au fost încă analizate toate rapoartele de monitorizare pe această temă. Drept urmare, voi da curs invitației dumneavoastră imediat ce dezbaterea rapoartelor la care faceți referire va fi finalizată în cadrul ședințelor publice ale Consiliului Național al Audiovizualului, urmând să vă anunț în cel mai scurt timp”, se arăta în răspunsul trimis Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților de către CNA.

În perioada campaniei electorale, Consiliului Național al Audiovizualului i s-a reproșat faptul că nu a luat măsuri mai drastice după apariția șefului PSD Liviu Dragnea și a ministrului agriculturii, Petre Daea la emisiunea Viața Satului. În același timp, opoziția și președintele Klaus Iohannis au criticat respingerea unei cereri prin care președinția solicita CNA să emită către difuzori o recomandare de difuzare a spotului audio-video realizat pentru referendum în regim de mesaj de interes public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.