Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei de Cultură cere DEMISIA șefei TVR: Nu există zi să nu aflăm de gafe și abuzuri

gigel stirbu

Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, cere demisia șefei TVR, Doina Gradea. Știrbu consideră că aceasta abuzează de funcția pe care o deține și a adus televiziunea națională în colaps.

Citește și: VIDEO REVOLTĂTOR: fetiță de 8 ani, ridicată cu FORȚA de poliție. Suspiciuni că ar fi dată în SUA pentru trafic de organe

”Aproape nu există zi din săptămână în care să nu aflăm despre gafele sau abuzurile șefei TVR, Doina Gradea. Astăzi este vorba despre faptul că la Jocurile Olimpice Europene de la Minsk nu s-a aflat niciun angajat al TVR, în schimb preşedintele -director general al TVR Gradea este prezentă împreună cu o delegaţie a Ministerului Tineretului şi Sportului. Astfel, mai mulți reporteri și comentatori ai TVR printre care Adelin Petrișor și Narcis Șeulean s-au revoltat împotriva Doinei Gradea considerând o ruşine uriaşă faptul că nu se află niciun reporter TVR la Minsk, și că peste 100 de ore de transmisiuni se comentează doar din studio.

Monica Ghiurco, jurnalist senior TVR, membru in consiliul de administrație al SRTV, de asemenea, a luat atitudine împotriva modului incompetent de conducere al TVR și inducere în eroare a Consiliului. pentru faptul că TVR nu mai transmite Festivalul Internaţional ”George Enescu”, după ce în şedinţa precedentă a Consiliului de Administraţie Doina Gradea a dezminţit informaţia. Dar, realitatea este că anul acesta, televiziunea publică nu va mai difuza festivalul, ci postul TV Trinitas.

Salut atitudinea jurnaliștilor liberi și independenți din TVR care au curajul să spună despre abuzurile și comportamentul dezastruos al Doinei Gradea, și îi voi sprijini și încuraja din calitatea mea de Președinte al Comisiei de Cultură. Se pare că politicul nu le-a pus piciorul pe gât tuturor celor din TVR, deși Doina Gradea, este evident, că nu dă socoteală decât actualilor guvernanți, transformând TVR într-o instituție servilă PSD-ului.

Deși conform legii, SRTV îşi desfăşoară activitatea sub controlul Parlamentului, săptămâna trecută, Doina Gradea, la audierile din Comisia de cultură din Camera Deputaţilor, privind partizanatul politic al TVR, a refuzat să răspundă întrebărilor parlamentarilor şi mai mult, a plecat în timpul şedinţei, sfidând pe membrii comisiei. Nu este prima oară când șefa TVR are un comportament ofensator și iresponsabil față de membrii comisiei de cultură sau angajați ai TVR. Să ne amintim și de cazul în care Doina Gradea a devenit celebră prin felul în care descria un reporter al TVR care-i punea întrebări incomode primăriței Capitalei, Gabriela Firea: „Este o tipă cu cap de porc. Nu poţi să o scoţi pe post”. Și de faptul că la comanda PSD, conducerea TVR a scos de pe post una dintre cele mai bune emisiuni difuzate la TVR cu o cotă de audiență ridicată, “Starea nației”. Dezvăluirile jurnalistului Dragoș Pătraru au confirmat situația revoltătoare din televiziunea publică: conducerea nu doar că a încercat, dar a și reușit eradicarea jurnaliștilor care nu ridica osanale PSD-ului. Este evidentă subordonarea politică a politicii editoriale din TVR, iar rolul televiziunii publice nu mai este de ceva timp acela de a informa corect și imparțial publicul. Formula „Televiziunea publică” este una perimată , pentru că TVR nu mai este o televiziune publică, ci vuvuzeaua unui partid.

Să nu uităm nici de opacitatea și lipsa de transparență a Doinei Gradea, invocând clauze de confidențialitate, când a refuzat să răspundă întrebărilor membrilor Comisiei de Cultură referitoare la articolele apărute în presă despre anumite cheltuieli făcute de conducerea Televiziunii Publice, salariul exorbitant al șefei TVR, cheltuieli cu invitaţii şi colaboratorii la anumite talk show-uri în cadrul acestei staţii publice, făcute cu Festivalul Naţional Cerbul de Aur şi Eurovision.

Persistă de ani o situaţie foarte neplăcută prin care trece Televiziunea Publicitară PSD, iar cetățenii români plătitori de taxe la buget nu cred că vor permite la nesfârșit să finanțeze cenzura și lipsa de profesionalism. Este inadmisibil ca într-o staţie publică, plătită din banii contribuabililor, cineva numit politic să intervină cu bocancii în politica editorial, să scoată de pe post emisiuni bune, să piardă difuzarea unui festival internațional de mare prestigiu.

Cele prezentate mai sus reprezintă doar câteva motive pentru care Doina Gradea este imperios necesar să plece de la conducerea acestei instituții, deoarece este o persoană toxică pentru televiziunea publică și o face să fie din ce în ce mai puțin credibilă!”, scrie Gigel Știrbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.