Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei de Etică de la Universitate îl îngroapă definitiv pe Victor Ponta

Președintele Comisiei de Etică din cadrul Universității București, Marian Popescu, este cel care a demonstrat public plagiatul lui Victor Ponta, într-o conferință de presă. Acum, când premierul a decis să renunțe la titlu, Popescu îi amintește lui Ponta că nu a făcut 2 lucruri esențiale: nu recunoaște plagiatul și nu își dă demisia din funcția publică.

”Citesc scrisoarea dlui Victor Ponta adresată domnului rector al Universităţii din Bucureşti prin care anunţă că renunţă la titlul de doctor în Drept primit în 2003. În 2012, după apariţia dovezilor privind plagiatul comis prin teza cu care şi-a obţinut titlul, două comisii academice dovedesc plagiatul. Domnul Victor Ponta nu le-a luat în seamă atunci. A fost orchestrată o adevărată operaţiune de muşamalizare şi de “albire” a acestei “afaceri”. În 20 iulie 2012, Comisia de Etică a UB prezenta, în conferinţă publică, dovezile plagiatului şi verdictul fără dubiu. Prima reacţie a domnului Ponta a fost: “comisia e politică”.

Dânsul dădea tonul la ceea ce astăzi consideră că “a devenit în timp o temă eminamente politică”. Nu mai menţionez alte fapte petrecute atunci. În acea conferinţă de presă, la întrebarea unui ziarist (“Ce-ar trebui să facă acum dl. Ponta?”), spuneam, şi nu eram singurul, că ar trebui să facă ceea ce şi alţii făcuseră la vremea lor (preşedintele Ungariei, ministrul german al apărării ş.a.), şi anume să recunoască faptul indubitabil al plagiatului şi să îşi dea demisia din funcţia publică. Nu s-a întâmplat. Se întâmplă acum. Dar parţial. În scrisoarea sa, dl. Victor Ponta nu pomeneşte o dată cuvântul plagiat şi faptul că o treime din teză e preluată din alţi autori şi surse necitate. Ce pot să mai spun? Mai bine mai târziu decât niciodată? Desigur, se poate spune şi aşa”, afirmă Marian Popescu, pentru Gândul.

Sursa FOTO: GÂNDUL

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.