Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, replică pentru Comisia Europeană: Dacă nici asta nu e transparență...

comisie legile justitiei

Comisia Europeană a transmis miercuri că este îngrijorată în legătură cu evoluţiile recente din România şi cere Parlamentului de la Bucureşti să reconsidere modificările din Justiţie. Răspunsul PSD vine prin vocea lui Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților și membru în Comisia specială pentru legile justiției.

„Având în vedere că ni se spune că la sfârșit vor analiza rezultatul, așteptăm să analizeze rezultatul”, a declarat Nicolicea la Antena 3. Deputatul a afirmat că s-a ținut cont de recomandările existente ale Comisiei de la Veneția, iar solicitarea unei noi opinii a Comisiei ar fi fost redundantă.

În privința criticilor formulate de președintele și vicepreședintele Comisiei Europene cu privire la lipsa de transparență în modificările legislative, Nicolicea a precizat: „Transparența este îndeplinită. Dacă nici transmisiunea în direct a dezbaterilor nu este transparență, nu știu ce este. În niciun parlament nu se poate realiza consens. Credeți că putem avea consens cu Gigi Isterică care pusese o boxă cu muzică în comisie?”

Eugen Nicolicea a criticat și modul în care Comisia Europeană întocmește rapoartele MCV. Potrivit deputatului, experții trimiși la București au abordări superficiale, discuțiile cu Parlamentul fiind scurte și lipsite de substanță.

„Veneau niște persoane, stăteau jumătate de oră de vorbă cu parlamentul, cu ochii pe ceas, după care pleacau la aeroport și scriau ce cred ei că au mai citit prin presă”, a declarat Nicolicea.

Vezi și: Delicios și sănătos: Supa-minune de usturoi care te scapă de răceală

Vezi și: De ce oamenii INCOMPETENȚI ajung în funcții de conducere? Efectul Dunning-Kruger

"Urmărim cu îngrijorare evoluţiile recente din România. Independenţa sistemului judiciar românesc şi capacitatea sa de a combate în mod eficace corupţia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene", se arată într-o declaraţie comună a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi a prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans, publicată pe site-ul Comisiei. 

În aceeaşi declaraţie se mai atrage atenţia, că, "o condiţie esenţială pentru a putea renunţa treptat la Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) este ca progresele realizate până acum în cadrul acestuia să fie ireversibile". 

Comisia Europeană "face apel la Parlamentul României să regândească acţiunile propuse, să lanseze dezbaterea conform recomandărilor Comisiei şi să construiască un consens la scară largă cu privire la calea de urmat. Comisia îşi reafirmă disponibilitatea de a coopera şi de a sprijini autorităţile române în acest proces", potrivit declaraţiei comune a lui Jean-Claude Juncker şi a lui Frans Timmermans.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.