DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, Angel Tîlvăr: Porțile UE trebuie să rămână deschise pentru regiunea Balcanilor de Vest

Camera Deputatilor
Angel Tilvar

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, Angel Tîlvăr, a participat, marți, la Forumul Regional cu tema „Integrarea Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană”, organizat de Partidul Social Democrat, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Dezvăluire scandaloasă. Copilul din România, închiriat unui neamț, pentru a fi abuzat sexual

În intervenția sa, președintele Angel Tîlvăr a precizat că, din perspectiva Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, relația dintre țările din Balcanii de Vest și țările Europei Centrale și de Est necesită o abordare eficientă: “Ne leagă nu numai relațiile istorice, poziția geografică sau valorile culturale, ci și provocările comune - economice și sociale - pe care le putem transforma în oportunități. Consider că relațiile de bună vecinătate și cooperarea regională rămân elemente esențiale ale procesului de extindere, de stabilizare și de asociere, ce pot fi valorificate din plin, prin apropierea de UE a țărilor din Balcanii de Vest”.

Președintele a subliniat că Regiunea Balcanilor de Vest trebuie să devină o prioritate absolută pentru UE, pentru a oferi țărilor candidate perspectiva credibilă către un viitor stabil şi prosper. Totodată, statele din Balcanii de Vest trebuie să fie convingătoare în ceea ce privește setul de valori europene, să îndeplinească criteriile de aderare la UE și să dinamizeze procesul aplicării reformelor în domenii esențiale.

Citește și: FBI intervine direct în cazul Caracal! Doi agenți l-au ‘luat tare’ pe Gheorghe Dincă

În continuarea intervenției sale, președintele Tîlvăr a precizat că susținerea eforturilor de integrare ale ţărilor din Balcani s-a aflat pe agenda dimensiunii parlamentare a Președinției române a Consiliului UE. Astfel, în cadrul conferințelor organizate, Camera Deputaților a acordat o atenție deosebită regiunii Balcanilor de Vest, încurajând o perspectivă credibilă pentru extindere.

În încheierea alocuțiunii sale, președintele Angel Tîlvăr a subliniat sprijinul constant al Camerei Deputaților și întreaga deschidere pentru transferul de experienţă dobândită în perioada pre şi post-aderare.

În opinia sa, Comisia pentru afaceri europene din cadrul Parlamentului fiecărei țări candidate poate reprezenta motorul cooperării în procesul de integrare europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.