Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților: 'Președinția României la Consiliul UE reconfirmă vocația europeană a țării noastre'

Astăzi, 1 aprilie 2019, exact la jumătatea mandatului României la Președinția Consiliul Uniunii Europene, Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, a prezidat lucrările sesiunii Societatea viitorului, cetățeni și valori în era celei de-a patra revoluții industriale.

Citește și: ULTIMA ORĂ Tudorel Toader a decis: Ce se întâmplă cu concursul pentru postul lui Augustin Lazăr

“Conferința este cu atât mai utilă, cu cât provocările la care UE trebuie să răspundă, sunt importante: Brexit, alegerile pentru Parlamentul European, Cadrul Financiar Multianual sau creșterea impredictibilității evoluțiilor globale. Conferința oferă un input parlamentar discuțiilor care vor avea loc la Sibiu și, de aceea, mă bucur că temele pe care România și le-a ales ca fiind prioritare, reprezintă zone de interes pentru participanți”.

Evenimentul este structurat în patru sesiuni dedicate viitoarelor politici, problematicii apărării cetățenilor și valorilor europene, în era celei de-a patra revoluții industriale. În centrul dezbaterilor se mai află necesitatea unei reforme a modelului economic, vecinătatea europeană și relațiile euro-atlantice.

Lucrările conferinței au reunit parlamentari din 29 de țări, membri ai guvernului, reprezentanți ai corpului diplomatic, personalități din mediul academic, precum și delegați ai grupurilor politice europene.

“Cred că nu este prematur să afirm că Președinția României la Consiliul Uniunii Europene este una care să reconfirme vocația europeană a țării noastre”, a concluzionat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.