Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comitetului Internațional Paralimpic salută respingerea apelului Rusiei

doping

Președintele Comitetului Internațional Paralimpic (CIP), Philip Craven, a salutat respingerea de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a apelului Rusiei împotriva suspendării de la Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio (7-18 septembrie), scrie AFP. Rusia a fost suspendată de la Jocurile Paralimpice de la Rio din cauza sistemului organizat de dopaj. Decizia de a exclude întreaga echipă paralimpică a Rusiei de la această competiție a fost luată inițial pe 7 august de Comitetul Internațional Paralimpic.

"Decizia luată astăzi ne întărește convingerea asupra faptului că dopajul nu-și are câtuși de puțin locul în sportul paralimpic", a reacționat Craven într-un comunicat. "Ne exprimăm simpatia pentru sportivii ruși care vor rata Jocurile Paralimpice. Este o zi tristă pentru mișcarea paralimpică dar și, sperăm, un nou start. Sperăm că această decizie va servi drept catalizator pentru o schimbare în Rusia", a adăugat el.

Craven a amintit că excluderea Rusiei este motivată prin "incapacitatea de a-și respecta obligațiile față de Codul mondial antidoping". La începutul lui august, el a menționat existența unor eșantioane suspecte vizând 44 de sportivi paralimpici de la JO de la Soci din 2014. Președintele Comitetului olimpic german, Friedhelm Julius Beucher, a salutat și el decizia TAS: "Acest verdict este semnul unei adevărate toleranțe zero în privința dopajului". Spre deosebire de Comitetul Internațional Olimpic (CIO), care a decis să-i autorizeze pe sportivii ruși să participe la JO de la Rio în anumite condiții, CIP a ales cea mare severitate posibilă, excluzând Rusia de la cel mai mare eveniment sportiv paralimpic, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.