Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Emmanuel Macron: 'Franța nu poate primi toți migranții'

Agerpres
migranti mare mediterana

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat miercuri că țara sa „nu poate găzdui pe toată lumea”, în contextul noii abordări a Administrației sale referitoare la imigrație, informează Al Jazeera, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Informația de ultimă oră care reaprinde cazul Caracal: Oasele sunt din cimitir!

Săptămâna trecută Macron a anunțat o înăsprire a politicilor privind imigrația, acesta explicând că Guvernul trebuie să prevină ca alegătorii să opteze pentru formațiunile de extremă dreapta.

„Franța nu poate găzdui pe toată lumea dacă vrea să găzduiască oamenii în condiții bune”, a declarat Macron pentru Europe 1. Președintele francez se află zilele acestea la New York, unde participă la sesiunea anuală a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

El a spus că Franța a înregistrat o creștere a numărului de solicitanți de azil după alegerile prezidențiale din 2017 și a adăugat că este nevoie de o cooperare mai strânsă la nivel european în privința imigrației.

Citește și: Vizită de lux în SUA! Klaus Iohannis este cazat la un hotel de lux

„Nu există suficientă cooperare în Europa și este necesar să analizăm acest fenomen al imigrației și să luăm decizii”, a spus el.

Declarațiile lui Macron vin în condițiile în care Parlamentul de la Paris urmează să organizeze săptămâna viitoare o dezbatere cu privire la politica privind imigrația.

Macron, al cărui prim mandat se încheie în 2022, este conștient de faptul că Marine Le Pen, principala sa rivală, a construit popularitatea partidului său, Adunarea Naţională, pe o retorică anti-imigrație.

Președintele francez a adăugat că Administrația sa va analiza pachetul de servicii medicale pe care statul îl acordă refugiaților, însă a subliniat că propunerile de eliminare completă a acestuia sunt „ridicole”.

Citește și: Cerere fără precedent din partea Gabrielei Firea! Ce vrea, de fapt, primarul Capitalei de la Guvern

„Ar fi o greșeală să spunem că problema migrației este o chestiune tabu sau ceva despre care ar trebui vorbit doar atunci când se produc crize”, a mai spus liderul francez, care a subliniat că Franța a fost întotdeauna o țară care a primit imigranți.

Franța a înregistrat în 2018 122.743 de solicitări de azil, cu 22% mai multe decât în 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.