Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Federației de Handbal, după UMILINȚA din semifinala cu Rusia: 'Luptăm pentru o medalie'

Alexandru Dedu

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă vineri, la Paris, de campioana olimpică Rusia, scor 28-22 (16-15), în semifinalele CE, şi va juca pentru medalia de bronz. Alexandru Dedu, preşedinte FRH, pentru News.ro: ”Sunt mândru de cum s-a luptat echipa! Să nu uităm că mai luptăm pentru o medalie”.

”Am pierdut o semifinală cu o echipă care e mai bună acum. Sunt mândru de cum s-a bătut echipa. Dar, să nu uităm, că datorită nouă şi cu meritele noastre mai luptăm pentru o medalie duminică. Am jucat contra campioanei olimpice, Rusia, care este înaintea noastră ca formare, ca echipă, cu 2-3 ani. Am jucat 30 de minute mai mult decât corect. Apoi Rusia a început mai bine şi ne-am demoralizat. Dar, repet: să nu uităm că jucăm pentru o medalie, după o semifinală în care, din păcate, nu am avut-o cu noi pe Cristina Neagu”, a declarat preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, pentru News.ro.

Citește și: Olguța, dezvăluire de proporții! De cine a fost blocată legea pensiilor

Din tribune, echipa României a fost încurajată şi de căpitanul ei, Cristina Neagu, diagnosticată cu ruptură de ligament anterior încrucişat, după accidentarea din meciul cu Ungaria, în urma faultului unei adversare. Neagu, complet echipată în negru, s-a manifestat de-a lungul întregului meci şi s-a bucurat maxim la fiecare reuşită a coechipierelor. Entuziasmul ei însă, nu a fost de ajuns, pentru că România, după o primă repriză curajoasă a cedat disputa cu campioana olimpică.

Jucătoarele României au recompensat-o cu aplauze la final, dar şi cu mesajul ”Pentru tine, Cristina!”, inscripţionat pe tricouri albe purtate pe sub cele oficiale de joc şi pe care le-au arătat în faţa tribunei unde stătea căpitanul naţionalei.

Citește și: Detalii neștiute scoase la suprafață: Avere uriașă pentru noua șefă CSM!

În urma rezultului, tricolorele vor juca pentru medalia de bronz duminică, de la ora 15.00, cu învinsa din a doua semifinală, dintre campioana mondială Franţa şi Olanda, meci programat în această seară, de la ora 22.00. Finala CE va avea loc tot duminică, de la ora 18.30, între Rusia şi câştigătoarea celei de-a doua semifinale.

Tot vineri, în meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, deţinătoarea trofeului, Norvegia, a învins Suedia, cu 38-29 (22-14).

Citește și: Amuzant! Ce au căutat românii pe eMAG în 2018

Echipa României s-a calificat în semifinale după clasarea pe locul 2 în grupa a II-a.

Obiectivul echipei României la CE2018 a fost clasarea pe unul din locurile 1-6, fiind deja atins. Tricolorele şi-au asigurat şi calificarea directă la turneul final al Campionatului Mondial din 2019 (Japonia), fără a mai fi nevoie să joace faza play-off.

Citește și: Gabriela Firea a fost în ‘inspecție’! Unde s-au făcut investiții în aparatură de circa 2 milioane de euro

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.