Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Franței, avertisment NEGRU, după negocierile cu Rusia

hollande putin

Președintele francez Francois Hollande a declarat sâmbătă că negocierile purtate de Franța și Germania cu Rusia pentru a încerca să obțină un acord de pace în Ucraina reprezintă "una din ultimele șanse" de a evita "războiul", relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

"Cred că este una din ultimele șanse. (...) Dacă nu reușim să obținem un acord durabil de pace, cunoaștem perfect scenariul: există un nume, se cheamă război", a declarat Hollande, revenit în Franța după negocierile din cursul nopții de la Moscova cu președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel.

Cu puțin timp în urmă, Angela Merkel a declarat în cadrul Conferinței pentru securitate de la Munchen că "nu este sigur" că negocierile începute vineri cu Kremlinul vor avea succes.

Negocierile cu Vladimir Putin au permis progrese către redactarea unui document vizând încheierea a zece luni de criză în Ucraina. Nicio informație privind acest proiect de acord nu a transpirat însă în exterior, ceea ce face dificilă orice estimare privind viabilitatea unui eventual plan de pace și capacitatea sa de a soluționa un conflict soldat deja cu peste 5.300 de morți, comentează AFP.

Discuțiile urmează să continue duminică, într-o conferință telefonică între cuplul Hollande-Merkel, Vladimir Putin și președintele ucrainean Petro Poroșenko.

"Trebuie să ne apropiem încă punctele de vedere, este motivul pentru care vor mai exista discuții", a explicat sâmbătă Hollande. "Atâta timp cât scopul nu este atins, atâta timp cât acordul nu este semnat, există un risc", a avertizat el.

"Franța joacă un rol major împreună cu Germania, dar nu poate reuși singură. Eu și dna Merkel nu vom reuși singuri, noi ne-am asumat responsabilitățile, acum toate celelalte părți trebuie să fie la înălțimea a ceea ce se așteaptă de la ele", a adăugat președintele francez.

Președintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande s-au întâlnit vineri seară la Moscova pentru a conveni un plan de pace în legătură cu conflictul din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.