Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Franței, Emmanuel Macron, îi transmite lui Donald Trump că nu face diplomaţie pe Twitter, după criticile președintelui american

NYMag
macron trump

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, i-a răspuns omologului său american, Donald Trump, care l-a atacat pe Twitter, declarând că el nu are activităţi diplomatice prin postări pe Twitter, scrie Politico, potrivit News.ro.

Într-un interviu acordat televiziunii franceze TV1, la bordul portavionului Charles de Gaulle, Macron a declarat: „În toate momentele importante ale istoriei noastre am fost aliaţi iar între aliaţi există respect, nu vreau să aud restul”.

În interviu, Macron a declarat că dorinţa sa de a avea o armată europeană nu reprezintă o respingere a NATO sau a alianţei Franţei cu SUA, ci un garant al „suveranităţii” Franţei. „Aliaţii nu sunt vasali”, a afirmat el.

Trump a scris pe Twitter, după ce Macron a cerut o armată europeană: “Emmanuel Macron sugerează să îşi construiască propria armată pentru a proteja Europa de SUA, China şi Rusia. Dar Germania a fost pericolul în ambele Războaie Mondiale – cum a ieşit pentru Franţa atunci? Începuseră să vorbească germană la Paris înainte ca SUA să intervină. Plăteşte pentru NATO sau nu!”.

Trump a adăugat: “Problema este că Emmanuel are o rată foarte scăzută de popularitate în Franţa, la 26% iar rata şomajului este de aproape 10%. Doar încerca să distragă atenţia cu un alt subiect. Apropo, nu există o ţară mai naţionalistă decât Franţa, oamenii sunt foarte mândri şi au şi de ce!”.

Într-o nouă postare, Trump a scris: “Faceţi Franţa grozavă din nou!”.

Miercuri, întrebat despre postările lui Trump de pe Twitter, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Benjamin Griveaux. a declarat: „Ieri a fost 13 noiembrie. Comemoram uciderea a 130 dintre cetăţenii noştri, aşa că voi răspunde în engleză: Ar fi fost potrivit bunul-simţ”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.