Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Germaniei a ținut un discurs în care cere iertare persoanelor de orientare homosexuală pentru legile din timpul regimului nazist

Frank Walter Steinmeier

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier le-a cerut scuze persoanelor de orientare homosexuală, duminică, pentru suferinţele şi nedreptăţile pe care li le-au provocat legi represive în Germania nazistă şi în perioada de după al Doilea Război Mondial, relatează The Associated Press, informează news.ro.

Şeful statului german a cerut scuze într-un discurs pe care l-a susţinut în cadrul unor ceremonii ce marchează persecutarea persoanelor de orientare homosexuală de către regimul lui Adolf Hitler.

Vezi și: Angela Merkel e implicată într-un mare SCANDAL: CUTREMUR în Guvernul de la Berlin

Acest tratament dur a continuat în perioada postbelică, în ambele părţi ale Germaniei împărţite la acea vreme, în care homosexualitatea a rămas mult timp o infracţiune penală, a declarat Steinmeier, citat de DPA.

”De aceea cer iertare astăzi (duminică), pentru toate suferinţele, nedreptatea şi tăcerea care a urmat”, a declarat preşedintele german.

Steinmeier a declarat că vrea să-i asigure pe ”toţi gay-i, lebienele şi bisexualii, toate persoanele «queer», trans- şi intersexuale” că sunt protejaţi în prezent în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.