Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele ÎCCJ, mesaj cu subînțeles pentru CCR: Nu vi se pare ciudat că doar anul acesta s-a constatat că nu funcționează legal completurile de 5 judecători?

adevarul.ro
cristina tarcea

Președintele ÎCCJ s-a adresat, miercuri, judecătorilor CCR, întrebându-i pe aceștia dacă nu este ciudat că abia anul acesta s-a constatat că nu ar funcționa în mod legal completurile de 5 judecători de la ÎCCJ. Mai mult, Tarcea susține că magistrații sunt chemați să verifice legalitatea deciziilor din 2014 pana in prezent.

"Nu vi se pare ciudat ca doar anul acesta, in septembrie, s-a constatat ca nu functioneaza legal completurile de 5 judecatori ?Sa zicem ca lumea nu a fost atenta, dar in 2016 a fost o situatie inedita. La momentul tragerii la sorti nu aveam vicepresedinti, am anuntat ca facem tragere la sorti doar pentru membri judecatori, ca nu pot fi cunoscuti presedintii completurilor pentru ca CSM nu a numit inca viceresedinti. A fost tratata pe larg situatia in presa. Nu am auzit pe nimeni sa se intrebe de ce conduc vicepresedintii completurile de 5. Mi-e greu sa sa cred ca in 4 ani judecatorii, parti al caror destin depindea de decizii, nu a citit nimeni legea. (..) Sunteti chemati sa faceti un control de legal al tuturor hotararilor ICCJ din 2014 pana in prezent. Cunoasteti si dvs foarte bine, poate chiar mai bine, realitatea societatii romanesti", a spus Cristina Tarcea la CCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.