Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Iranului cere cooperare României și a UE de teama teroriștilor

thedailybeast.com
iran

Preşedintele iranian Hassan Rohani a avertizat sâmbătă în legătură cu posibilitatea instalării unor 'guverne şi entităţi teroriste' în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord, transmite AFP, citând un comunicat postat pe site-ului preşedinţiei de la Teheran după întrevederea lui Rohani cu şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini.

'Acţiunile teroriste în Siria şi în Irak constituie o ameninţare serioasă pentru lume', a afirmat Rohani.

Citește și: A lovit mașina poliției în timp ce-și făcea selfie în sânii goi: Și asta nu e tot

El a avertizat că, 'dacă nu va exista o luptă serioasă împotriva terorismului în regiune, vom vedea în viitor mai multe guverne şi entităţi teroriste' în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord.

Oficialul iranian a cerut Uniunii Europene să fac 'presiuni asupra susţinătorilor regionali ai teroriştilor pentru a stopa aceste ajutoare'.

Citește și: O elevă, RUPTĂ în bătaie de o colegă / VIDEO

'Lupta contra terorismului în Siria şi în Irak este prioritatea', a subliniat Rohani, insistând că trebuie 'păstrată integritatea teritorială' a celor două ţări şi că 'viitorul Siriei va fi asigurat doar prin votul sirienilor'.

Potrivit site-ului preşedinţiei de la Teheran, dna Mogherini 'a insistat pe necesitatea de a lupta împotriva grupărilor teroriste, mai ales a Daesh (acronimul arab al grupării Stat Islamic, n.r.) şi a Al-Nusra (fosta filială siriană a Al-Qaida, n.r.), care sunt o ameninţare pentru lume'.

Citește și: Celebra J.K. Rowling dă o nouă lovitură: Seria de romane polițiste ‘Cormoran Strike’ va fi ecranizată

Conform aceleiaşi surse, şefa diplomaţiei europene a arătat că 'UE are nevoie de cooperarea Iranului, putere-cheie pentru rezolvarea problemelor din regiune'.

La Teheran, dna Mogherini s-a mai întâlnit cu ministrul de externe, Mohammad Javad Zarif, pentru discuţii legate de criza siriană. Ea se va deplasa luni în Arabia Saudită, marele rival regional al Iranului.

Citește și: Ar putea fi VIRALUL ANULUI: Ce poate să facă o fetiță de 4 ani din Rusia / VIDEO

Iranul susţine financiar şi militar guvernul sirian împotriva rebelilor şi jihadiştilor, acuzând Arabia Saudită şi Turcia că ajută grupările rebele armate din Siria, calificate de Damasc drept 'teroriste', titrează agerpres.ro.

Iranul şiit susţine de asemenea Irakul, cu populaţie majoritară tot şiită, în lupta împotriva jihadiştilor sunniţi ai Statului Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.